İngiltere Parlamentosu'nda Newroz resepsiyonu

İngiltere Parlamentosu'nda görkemli Newroz resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Kürtlerin başarılarına dikkat çekildi, Öcalan'a özgürlük istendi.

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli faaliyetlerini sürdüren Centre for Kurdish Progress (Kürt araştırma ve gelişim merkezi) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Newroz resepsiyonlarının bu yıl altıncısı düzenlendi. Resepsiyon İngiltere Ticaret Bakanı Nadhim Zahawi’nin ev sahipliğinde parlamentonun tarihi Churchill odasında gerçekleşti.
Aralarında Emma Hardy, Paul Maskey, Chris Stephens, Lord John Mann, Afzal Khan, Alıcia Kerb, Bob Seeley, Dawn Butler, Diane Abbott, Baroness Christine Blowers ve Angus McNeil’in de bulunduğu 65 milletvekili ile 300 davetlinin katıldığı resepsiyona Kürdistan’ın dört parçasından katılım oldu.

ZAHAWİ: KÜRTLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Centre for Kurdish Progress gönüllülerinden Ruwayda Mustafa tarafından sunulan Newroz resepsiyonunda bir konuşma yapan Ticaret Bakanı Nadhim Zahawi, Britanya’da yaşayan Kürt toplumunun hayatın her alanında her geçen gün daha görünür olduğunu, büyük başarılara imza attığını dile getirdi. Zahawi, her zaman olduğu gibi bundan sonra da Centre for Kurdish Progress’in çalışmalarını desteklemeye devam edeceğini dile getirerek, katılımcıların Newroz’unu şimdiden kutladığını belirtti.

SEELEY: TANIDIĞIM EN İYİ SAVAŞÇILAR KÜRTLER

Muhafazakar Parti Milletvekili Bob Seeley ise DAİŞ'in Şengal'e saldırıları döneminde Kürt savaşçılarla omuz omuza İngiliz ordusu subayı olarak mücadele ettiğini dile getirerek, hayatında tanıdığı en iyi savaşçıların Kürtler olduğunu söyledi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Aynı zamanda Britanya sendikalarının Öcalan'a Özgürlük Kampanyası Eşbaşkanı da olan, Lordlar kamarası üyesi İşçi Partili Baronesss Christine Blowers, Öcalan’ı derhal özgür olması ve masaya oturulması gerektiğini belirtti.
Resepsiyonda konuşan milletvekilleri Paul Maskey, Chris Stephens ve Afzal Khan, Kürt halkıyla enternasyonalist dayanışmayı güçlendirme çağrısında bulundu.
Resepsiyonda son sözü Avrupa Kürt İşverenler Birliği yetkililerinden Leylan Uca aldı. Uca, Kürt halkının İngiltere Parlamentosu'nda her yıl Newroz resepsiyonları düzenlemesinin diplomatik başarı olduğunu dile getirdi.