İngiltere'ye çağrı: Türkiye'ye silah satışını durdur!

Londra’da iki yılda bir yapılan dünyanın en büyük silah fuarı Salı günü başlayacak. Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı bir haftadır çeşitli eylemlerle protesto ediliyor. Dünkü eylemde Türk devletine silah satışının yasaklanması istendi.

İngiltere'nin başkenti Londra’daki Excel Sergi Salonu’nda Salı günü başlayacak silah fuarı bir haftadır protesto ediliyor. Dün yapılan eylemde Kürtler ve dostları Türk devletine silah satışının yasaklanması çağrısı yaptı. Exel Sergi Salonu önünde toplanan Kürt aktivistler ve dostları üzerinde ‘Kürdistan’da kadın ve çocukların İngiliz silahları ile katledildiğinin farkında mısınız?’ ve ‘Rojava için ayağa kalk’ yazılı pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemi alan polisler eylemcilerin yürüyüşüne izin vermeyerek müdahale etti. Yaşanan kısa süreli arbede bir eylemci gözaltına alındı. Bir haftadır devam eden eylemlerde gözaltına alınan eylemcilerin sayısı 100’ü aştı.

İNGİLİZ SİLAHLARI KÜRDİSTAN’DAKİ KATLİAMLARDA KULLANILIYOR

Polisin engellemelerine rağmen eylem alanına geçen aktivistler yaptıkları basın açıklamasında, Türk devletine satılan silahların Kürdistan’ın üç parçasında sivil Kürt halkına karşı kullanıldığını ve silah satışının yasaklanması çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada Türk devletinin yüz yıldır Kürdistan’da katliam yaptığı ve bu katliamları başta İngiliz, Amerikan ve Alman olmak üzere Avrupa devletlerinin sattığı silahlarla gerçekleştirdiği ifade edildi.

LONDRA BELEDİYE BAŞKANI: LONDRADAN ÇIKIN

Londra’nın İşçi partili belediye başkanı Sadik Khan da silah tüccarlarının Londra’dan çıkmasını talep etti. Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI) direktörüne mektup yazan Khan, Londralıların silah fuarına karşı olduğunu kendisinin de aynı şekilde karşı olduğunu ve Londra’dan taşınmasını talep etti.

Önümüzdeki haftaya kadar devam edecek silah fuarında en son teknolojik ölüm makinalar sergilenecek. Bu süre içerisinde protesto eylemleri de devam edecek.