İşgalci Türk devleti Sydney’de protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları Avustralya'nın Sydney kentinde protesto edildi.

İşgal saldırılarına karşı kent merkezinde düzenlenen kitlesel protesto eylemine, Kurdistanlılar ve dostları katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Türk ordusunun Rojava, Şengal ve Başûrê Kurdistan’daki sivil halka ve yaşam alanlarına yönelik saldırıları kınandı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Timur Tatvan, gerilla karşısında darbe yiyen ve başarısız olan Türk ordusunun Rojava, Şengal ve Başûrê Kurdistan’da sivil halka ve yaşam alanlarına barbarca saldırarak intikam almaya çalıştığını belirtti.

Tatvan, "Günlerdir okullar, hastaneler, fabrikalar, barajlar, elektrik santralleri bombalanmaktadır. Soykırımcı faşist Türk devleti dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor. Halk olarak bu vahşete sessiz kalamayız. Binlerce şehidin kanıyla yaratılan kazanımlarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Greenleft gazetesi editörü ve Rojava ile Dayanışma Komitesi Sözcüsü Peter Boyle, işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını kınayarak, tüm dünyanın dikkatinin Gazze ve İsrail'e odaklandığı bir süreçte Rojava'da sivil yaşam alanlarının Türk devleti tarafından bombalandığını vurguladı.

Boyle, "Bu vahşet karşısında tüm dünyanın sessiz kalınması kabul edilemez. Türk devleti Kürtleri her yerde katliamdan geçirmektedir. Rojava halkı her gün bombalanarak katledilmekte, tüm yaşam kaynakları hava saldırıları ile imha edilmektedir. Bu vahşete bir evvel son verilmesi için ilerici insanlığın harekete geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DKTM adına Brûsk Aeiveri, yaptığı konuşmada Rojava'da yaşanan soykırım saldırılarına karşı sessiz kalan uluslararası toplumu kınayarak, "Rojava hava sahası Türk devletine derhal kapatılmalıdır. DAİŞ’in hamisi olan Türk devletinin terörist saldırıları karşısında Rojava’yı savunmak insanlığı savunmaktır" dedi.

Protesto eylemi, "Bijî Berxwedana Rojava", “Terörist Türkiye”, “Türkiye, Kurdistan’dan defol!”, “Kürt Katliamına Son Verilsin” sloganları eşliğinde direniş şarkılarıyla son buldu.