Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

İsveç, İran Büyükelçisini Dışişlerine çağırdı

İsveç, İran'da rejimin göstericilere yönelik şiddetini kınamak için İran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İsveç'in en yüksek 4 tirajlı gazetesi arasında yer alan Dagens Nyheter, İran'ın İsveç Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını ve göstericilere şiddet uygulanmasını kınadığını bildirdiğini açıkladı.

Gazeteye açıklama yapan bir kaynak, “Rejimin barışçıl gösterilere yönelik şiddeti kabul edilemez ve bu İranlılara bildirildi” dedi.

Dışişleri Bakanı Ann Linde, İran Büyükelçisinin Dışişlerine çağırıldığını doğruladı. İran'dan gelen ölüm haberlerinden korkuya kapıldığını söyledi.

Değişik siyasi partilere mensup 30'u aşkın milletvekili de İran rejiminin göstericilere yönelik şiddetini kınamak için parlamento binası önünde gösteri yaptı.

Dün akşam saatlerinde Sergelstorg Meydanı'nda İran rejimini kınayan bir protesto gösterisi yapan Kürdistanlılar ve İranlılar, salı akşamı da aynı meydandaydı.

İran rejimini kınayan konuşmalar yapan göstericiler, “Kahrolsun İslami İran rejimi”, “Terör merkezi İran Büyükelçiliği kapatılsın”, “Siyasi tutsaklara özgürlük” ve “İdamlar durdurulsun” sloganlarını atarak parlamento binasına yürüdü.