İsveç'te Kürt çocuklar, yarın okulları boykot edecek

İsveç'te yaşayan Kürt çocukları, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgalini ve çocuklar dahil sivillere yönelik katliamlarını kınamak için Cuma günü boykota gidecek.

İsveç'in değişik yerleşim birimlerinde yaşayan Kürt çocukları, Türk devletinin işgalini, halkı topraklarından sürmesini, çocuk ve sivillere beyaz fosforla saldırmasını protesto etmek için Cuma günü okul ve yuvalarda boykot gerçekleştireceklerini açıkladı.

Konuşmalarını videoya kaydeden ve sosyal medyada yayımlayan çocuklar, İsveç'te yaşayan Kürdistanlı tüm çocuklara yarın okul ve yuvalara gitmemeleri çağrısında bulundu.

Rojava'da çocukların ölmelerini istemediğini söyleyen Agir Kasırga, “Onlar dünyanın en önemli varlıkları. Bunun için yarın okula gitmeyeceğim. Yaşasın Rojava” dedi.

Argeş adındaki Kürt bir çocuk da, Rojava'daki arkadaşları öldürüldüğü için yarın okulu boykot edeceğini söyledikten sonra “Bijî berxwedana Rojava” sloganını attı.

Uppsala'da yaşayan Tinda, Erdoğan'a “Çocukları bombalamayı durdur” diyerek seslendi. “Bijî berxwedana Rojava” sloganını atan Tinda, Erdoğan'ın Rojava'yı bombalamasını protesto etmek için yarın okula gitmeyeceğini söyledi.

Bir diğer Kürt Kürt kızı da, Rojava'daki işgal sırasında yüzlerce çocuğun katledildiğini ve çok sayıda kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Türk devletinin yasaklı silahlar kullandığına dikkat çeken Kürt kızı, “Yüzbinlerce insan topraklarından ayrıldı. Çocuklar okullara gidemiyor....Rojava halkıyla dayanışmak için okulu boykot edeceğim” dedi.

Bir araya gelen bir grup Kürdistanlı çocuk, İsveç ve Avrupa ülkelerine Türk ordusuna silah satmamaları çağrısında bulundu.