İsveçli vekil Jens Holm: Tecrit derhal kaldırılmalı

İsveç Sol Parti Milletvekili Jens Holm, açlık grevindeki Leyla Güven’in taleplerine destek vererek, Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını istedi.

2006-2009 yıllarında Avrupa parlamenteri olarak da görev yapan Sol Partili vekil Jens Holm, görüntülü bir mesajla HDP’li tutsak vekil Leyla Güven’e destek verdi.

Soğuk Stockholm'den Leyla Güven'e sıcak dayanışmacı selamlarını gönderdiğini söyleyen Holm, Güven'in Türkiye'de insan hakları ve demokrasi için mücadele ettiğine dikkat çekti.

“Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit derhal kaldırılmalı” diyen Holm, Sol Parti olarak Türkiye'de insan hakları ve demokrasi için mücadele eden kardeş partileri HDP ve Leyla Güven'i desteklediklerine vurgu yaptı.