İsviçre’de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri ile Temmuz ayı şehitleri İsviçre'nin Bern, Cenevre, Luzern ve St Gallen kentlerinde anıldı.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri ile 16 Haziran 2021'de Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen HPG gerillaları Uğur Teymur (Reman Xebat), Osman Abdulvahab Rifayî (Çiya Zagros) ve Botan Güzel (Çekdar Amed) Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen etkinlikle anıldı.

Şehit yakınları ve Kürdistanlıların katılımıyla düzenlenen anma başta 14 Temmuz direnişçileri olmak üzere HPG gerillaları Reman Xebat, Çiya Zagros  ile Çekdar Amed şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) temsilcisi tarafından şehitlerin anılarına bağlılığın ve mücadelelerine sahip çıkmanın önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Raman Xebat'ın aile bireylerinin de söz alarak mücadeleyi sahiplenme kararlılığıyla anılarına bağlılık sözü verilmesi sonrası anmada 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişi üzerine hazırlanan sinevizyon ile Raman Xebat'ın mücadele yaşamı sinevizyon ile gösterime sunuldu.

Yazar İrfan Babaoğlu tarafından dönemin tanıklığıyla Amed zindan direnişi bir sunumla aktarıldı.

Anma “Şehid namırın” sloganlarıyla sonlandırıldı.

KOMAW tarafından St Gallen, Luzern ve Cenevre kentlerinde de düzenlenen etkinlikler 14 Temmuz Direnişçileri anıldı.