İsviçre’de 3 günlük açlık grevi eylemi başlatıldı

Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış kırılması amacıyla HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Zürih’te 3 günlük açlık grevi başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Zürih kentinde 3 günlük açlık grevi başlatıldı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) tarafından Avrupa kentlerinde eşzamanlı başlatılan 3’er gün sürecek olan dayanışma açlık grevi için İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu aktivistleri tarafından 1 Mayıs alanı olarak bilinen Kanonengasse alanında eylem çadırı kuruldu.

3 günlük açlık grevi eylemi devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlatıldı. Burada bir konuşma yapan İGİF temsilcisi Hülya Orak “Öcalan’a yönelik tecrite karşı Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde sürdürülen açlık grevine sosyalistlerde en başından beri katılmış ve bu sürece cevap olmuşlardır. 1 Nisan’da Aveg-Kon aktivisti Özkan H. Özdemir süresiz ve dönüşümüz açlık grevine başlarken onlarca tutsak da zindanlarda açlık grevine başladı. Bizler de bugün başlatmış olduğumuz 3 günlük açlık greviyle hem Öcalan üzerindeki tecrite dikkat çekmek hem de sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine karşı uluslararası kurum ile devletlerin sessizliğine cevap olmak istedik” diye konuştu.

Partizan temsilcisinin de burada bir dayanışma konuşması yaptığı eylem Pazar günü saat 15.00 1 Mayıs alanında yapılacak olan yürüyüş ve miting ile sonlandırılacak.