HPG: Türk ordusunun gerillaya saldırıları sürüyor
HPG, Türk ordusunun Zap, Xakurkê, Metina ve Garê bölgelerine yönelik yasaklı silah, top, obüs ve hava saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.
HPG, Türk ordusunun Zap, Xakurkê, Metina ve Garê bölgelerine yönelik yasaklı silah, top, obüs ve hava saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.
HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:
“Türk ordusunun Zap, Xakurkê, Metina ve Garê bölgelerinde gerilla alanlarına dönük top ve obüs saldırıları devam etmektedir. Ayrıca bazı yerlerde yasaklı patlayıcılar kullanıldığı gibi Girê Zengil’e karşı da savaş uçakları ile saldırı yapılmıştır.
Türk ordusunun gerçekleştirdiği faaliyetler;
17 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılarla ve 18 Mayıs’ta Garê bölgesinin Girê Zengil alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.
13 ve 18 Mayıs tarihleri arasında Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediye Direniş Alanı 2 kez; Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez, Türk ordusu tarafından kırıcı ve delici kepçeler ile yıkılmaya çalışıldı.
14 ve 18 Mayıs tarihleri arasıda Xakurkê bölgesinin Berê Zînê, Lolan Direniş Alanları; Garê bölgesinin Kanî Sarkê, Girê Kun, Dêreşê, Deşta Kafya, Girê Sîser, Girgaşê, Yekmalê, Girê Zengil, Girê Reşît alanları; Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı; Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı top ve obüsler ile bombalandı.
15 ve 18 Mayıs tarihleri arasında Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı ve Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı’ndaki Türk ordu güçleri tarafından güçlerimizi tahrik etmeye çalışan çağrılar yapıldı.
Kurdistan Özgürlük Gerillası gerçekleşen saldırılara meşru müdafaa hakkı çerçevesinde teknikle cevap vermiştir. Güçlerimizin verdiği yanıtın ayrıntıları şöyledir;
16 Mayıs saat 13:30 ve 15:17’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı’nda saldırı konumunda olan hedefler teknik ile vuruldu; 1 zırhlı araç ve üzerinde bulunan Korkut silah sistemi imha edildi, 1 Kirpi tipi zıhlı araç darbelendi.
16 Mayıs saat 13:30’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Sergelê Direniş Alanı’nda saldırı konumunda olan hedefler teknik ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.
18 Mayıs saat 14:00 ve 15:10’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediye Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz ağır silahlar, obüsler ve kırıcı-delici kepçeleri ile saldıran hedefler teknik ile vuruldu.
TAHİR AŞRUN KAZA SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2025 tarihinde Maku’ya bağlı Musê köyü çevresinde değerli ve yurtsever Sakî aşiretine bağlı Mala Huseyin Bekî’den Tahir Aşrun talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Değerli Tahir Aşrun’un yanlışlıkla ve kaza sonucu yaşanan bu olayda yaşamını yitirmesinin bizler için üzücü olmuştur. Kederli ailemizin derin acısını bütün kalbimizle paylaşıyoruz. Bütün halkımız, yurtsever Sakî aşireti ve Değerli Aşrun ailemiz bilmelidir ki Tahir Aşrun ile herhangi bir husumetimiz yoktur ve kesinlikle hedef alınmamış, yaşanan olay tamamen kaza sonucu meydana gelmiştir. Bir kez daha evladını kaybeden Aşrun ailesine ve Mala Huseyin Bekî ailesine başsağlığı diliyoruz.”