İsviçre'de Şengal soykırımı protesto edildi

İsviçre'nin Bern, Zürih, Lozan ve Wintherthur kentlerinde düzenlenen eylemlerle Şengal soykırımı ve Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

İsviçre'nin 4 kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Şengal katliamını yıl dönümünde protesto etti.

BERN

Bern kentinde Mizgin Kadın Meclisi öncülüğünde Bahnhofplatz'da düzenlenen eylemde Şengal katliamı protesto edilirken Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik İşgal ve katliam saldırıları da protesto edildi.

Şengal’de katledilen kadınlar şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde üzerinde "Soykırıma karşı kaderini tayin hakkı, Şengal'in statüsü tanınsın", "Yasta değil, isyandayız", "Kadın isterse dünya durur", "Kürtler soykırıma uğruyor, Avrupa seyrediyor" yazılı pankart ve dövizler ile PKK, YPG, YPJ ve YBŞ bayraklarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri taşındı.

Mizgin Kadın Meclisi ve TJK-E aktivistleri tarafından işgal ve katliamlara karşı Kürt ulusal birliğinin sağlanması temelinde yapılan konuşmalarla devam eden eylemde Şengal'de katledilen kadınları temsilen bir teatral gösteri düzenlendi.

Şengal katliamından kurtulan Ayşe Şengali’nin de bir konuşma yaptığı eylemde Almanca bildiriler okundu. Eylem sloganlarla sonlandırıldı.

LOZAN

Lajin Kadın Meclisi tarafından St. Laurent Kilisesi önünde Şengal katliamının yıldönümü vesilesiyle yapılan basın açıklamasında katliama yönelik Fransızca bildiri okundu.

WINTERTHUR

Winterthur kentinde ise katliama ilişkin stant açıldı. Aktivistler tarafından bildiriler dağıtılırken çevredekilere katliama yönelik bilgilendirme yapıldı.

ZÜRİH

Aynı amaçla Zürih kentinde de kanton parlamentosu önünde bir eylem yapıldı.