İsviçre’de binler yürüdü: Rojava için ayağa kalk!

Dünya Rojava Günü vesilesiyle İsviçre’nin Basel kentinde yürüyen binler, Türk işgaline tepki gösterirken, Rojava ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

1 Kasım Dünya Kobene günü vesilesiyle, Rojava Komitesi öncülüğünde İsviçre’nin Basel kentinde merkezi bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren İsviçre’nin birçok kentinden Basel’e akan binlerce Kürdistanlı ve dostu, Basel Thaeterplatz’da bir araya geldi. “Rojava için ayağa kalk”, “Rojava’yı savun”, “Yaşasın Kobanê direnişi” pankartları arkasında bir araya gelen kitle buradan, Horburgstrasse’ye kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. YPG, YPJ, PKK bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte, sık sık “Dünya halkları Rojava içi ayakta”, “Terörist Erdoğan”, “Her yer Rojava, her yer direniş” sloganı atıldı.

GELECEK İÇİN ROJAVA SAHİPLENİLMELİ

İsviçreli siyasi parti, sol-sosyalist gruplara mensup kesimlerinde yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte, dünya halklarının geleceği için Rojava Devrimi’nin sahiplenilmesi gerektiği mesajı verildi. Sık sık havai fişeklerin patlatıldığı yürüyüş boyunca dağıtılan bildirilerle Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik devam ettirdiği işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekildi.

DÜNYA HAKLARI ROJAVA İÇİN AYAKTA, SESSİZ KALMAYIN

Yapılan yürüyüşün ardından gerçekleştirin mitingde tertip komitesi adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Rojava Devrimi’ni yok etmek istediğine dikkat çekerek, dünya halklarının Kobanê ruhuyla işgale karşı çıkma çağrısında bulunuldu. Dünyanın her yerinde insanların bugün sokaklara çıkarak Rojava’yı sahiplendiğinin hatırlatıldığı konuşmalarda, “Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına sessiz kalmak bu suça ortak olmak anlamına gelir. Devletler ve uluslararası kurumlar artık endişe duymayı bırakarak, acilen harekete geçmeli” denildi.

Miting, yapılan konuşmaların ardından hep bir ağızdan atılan “Yaşasın Rojava direnişi” sloganı eşliğinde son buldu.

Öte yandan, akşam saatlerinde Basel’de Rojava Devrimine önemine ve Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenlenecek.