Cemevlerine saldırılar Basel’de protesto edildi

Cemevleri ve Alevi kurumlarına yönelik saldırılar İsviçre’nin Basel kentinde protesto edildi, "Halkımızı kurumlarına ve cemevlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz" denildi.

Ankara Mamak’ta Şah-ı Merdan Cemevi, Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi-Bektaşi Derneğine yönelik saldırılar olmuştu. Bu saldırılar İsviçre’nin Basel ve çevresindeki Alevi kurumlarınca Claraplazt Meydanı'nda yapılan bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

İsviçre’nin Basel ve çevresindeki kentlerdeki Alevi kurumları Basel ve Çevresi Alevi-Bektaşi Birliği, Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi, Weil Am Rhein Alevi Kültür Merkezi, Saint Louis Alevi Kültür Merkezi, Reinfelden Alevi Kültür Merkezinin ortak çağrısıyla yapılan eyleme Basel federal parlamenteri Mustafa Atıcı, İDHF, DİDF, Mücadele Birliği, Bir-Kar, Proleter Devrimci Duruş, Beksam, İTİF ve ATİK de destek verdi.

'BİZ BOYUN EĞMEYİZ'

Kurumlar adına basın açıklamasını İsmail Ataş ve Hasan Kamber okudu. Basel Kantonu Federal Milletvekili Mustafa Atıcı bir konuşma yaptı.

Açıklamada, "Canlarımıza, cemevlerimize ve kurumlarımıza saldıranlar, bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Çünkü biz, baskıya, zorbalığa ve her türlü şiddet politikalarına boyun eğmeyiz. Biz Aleviler, tarih boyunca her türlü provokatör tertibinin karşısında ve bize yönelik her saldırıya rağmen 72 millete bir nazarla  bakmaya devam ettik” denildi.

'CEMEVLERİ VE KURUMLARA SAHİP ÇIKALIM'

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

"Aleviler olarak eşit yurttaşlık mücadelesi verirken çok iyi biliyoruz ki, bu ülkede yaşayan halklar, inançlar ve kimlikler özgür olmadan biz de asla özgür olamayacağız. Bu nedenle dost ve musahip kurumlarla, ilerici aydın, demokrat  ve devrimci güçlerle birlikte omuz omuza bir mücadeleye inanıyoruz. Halkımızı kurumlarına ve cemevlerine sahip çıkmaya ve provokasyona karşı uyanık olmaya çağırıyoruz."