İsviçre’de gezici kütüphane turu tamamlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarının dağıtılıp paradigmasının anlatıldığı Önderlik Kütüphanesi, İsviçre turunu Lozan'da tamamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı’da kaleme aldığı kitapların tanıtımı için düzenlenen gezici “Önderlik Kütüphanesi” etkinliği bugün Lozan kentinde sona erdi. 

Önderlik Kütüphanesi etkinliğinin startı “Wê azadî bi serkeve" (Özgürlük kazanacak) sloganıyla 26 Mart günü Zürih kentinde verilmişti. Ardından Luzern ve Solothurn kentlerini turlayan eylemciler, bugün de Lozan'da İsviçrelilerle buluşarak turunu tamamladı.

Abdullah Öcalan'ın Kapitalist Uygarlık, Özgürlük Sosyolojisi, Demokratik Konfederalizm, Demokratik Ulus, Savaş ve Barış, Kadın Devrimi konulu onlarca kitabı İsviçrelilere dağıtılırken, mücadele yaşamı da İsviçrelilere anlatıldı.

İlginin oldukça yüksek olduğu gezici kütüphane etkinliğine ilişkin CDK Lozan üyeleri ANF’ye konuştu.

Lajîn Kadın Meclisi Sözcüsü Özlem Yavuz, "Önder Apo'nun paradigmasının esası olan kadının özgürleştirilmesi, ekolojik yaşam ve demokrasi konulu çözümlemeleri İsviçreliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor" diye konuştu.

Gezici  kütüphane etkinliğinin "Özgürlük kazanacak" sloganıyla 26 Mart'ta Zürih'te start aldığını hatırlatan CDK Lozan Eşbaşkanı Sıtkı Demir de, "Bugün kütüphane etkinliğini Lozan'da sonlandırıyoruz ancak Önderliğimizin özgürlük paradigmasını daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan'a kadar etkinliklerimiz devam edecek."