İsviçre’de halklar alanlardaydı: İşgali durdurun!

İsviçre’nin birçok kentinde eş zamanlı olarak alanlara çıkan binlerce insan, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto ederken, uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı.

CENEVRE: YAPTIRIM UYGULAYIN

Rojava Enternasyonel Komünü öncülüğünde Cenevre’de bir araya gelen yüzlerce kişi, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarını protesto ederken, halkların direnişini selamladı. Place de Neuve’da YPG, YPJ bayrakları ile bir araya gelen kitle sık sık “Yaşasın Rojava direnişi”, “Faşist Erdoğan”, “Rojava halkları yalnız değildir” sloganı attı.

Farklı kesimlerden çok sayıda insanın katıldığı eyleme Cenevre Belediyesi Meclis Üyeleri, İsviçreli siyasetçiler, alternatif gruplara mensup kesimlerde katılarak konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırıları sert dille kınanırken, Kuzey-Doğu Suriye halkları dayanışma mesajı verildi. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin işgale karşı net olmayan tavırlarının eleştirildiği konuşmalarda, Avrupa’nın işgale karşı çıkarak Türkiye’ye ekonomik ve siyasi yaptırım uygulanması istendi.

Eylem daha sonra hep bir ağızdan atılan “Yaşasın Rojava direnişi” sloganları eşliğinde son buldu.

BASEL’DE GÖRKEMLİ YÜRÜYÜŞ: HALKLAR ROJAVA’NIN YANINDADIR

İsviçre’nin Basel kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları ise gerçekleştirdikleri görkemli yürüyüşle Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Claraplatz’da bir mitingle başlayan eyleme Kürdistanlı ve Türkiyelilerin yanı sıra İsviçre Ulusal Parlamento Milletvekili Beat Jans, Basta Partisi Eşbaşkanı Tonja Zürcher, Sosyalist Parti Basel Kanton Başkanı Pasval Pfister ve İsviçreli alternatif gruplara mensup yüzlerce insan katıldı. Sık sık “Rojava faşizme mezar olacak”, “Halklar Rojava için ayakta”, “İşgalci Türk devleti” sloganları atılırken, işgal saldırılarına karşı Rojava halklarının yanında olacağının mesajı verildi.

Yapılan mitingde söz İsviçreli siyasetçiler, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına sert tepki göstererek, uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı. İsviçre devletini Türkiye’ye silah satışını tamamen durdurmaya çağıran siyasetçiler, Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü katliam saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunun ayakta olması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından kitle, eylem yerinden Barfüsserplatz’a kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türk devletine karşı büyük bir öfkenin hâkim olduğu yürüyüşte, hep bir ağızdan atılan sloganlarla Kuzey Doğu halklarının direnişi selamlandı.

ST. GALLEN: İŞGALE KARŞI HAREKETE GEÇİN

İsviçre’deki eylem merkezlerinin bir diğerinin adresi ise St. Gallen’di. St. Gallen merkez tren istasyonunda bir araya gelen Kürdistanlılar ve onların dostları ise gerçekleştirdikleri eylemle Türk işgal saldırılarını protesto ederken, uluslararası güçleri ve kurumları Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı.

Aynı amaçla İsviçre’nin Biel ve Bern kentlerinde yüzlerce insan alanlara çıkarak Türk devletinin işgal saldırılarını protesto ederken, halkların direnişini selamladı.