Halklar Zürih’te yürüdü: Rojava için ayağa kalkın!

Türk işgaline karşı Zürich’te bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve onların dostu, Zürih Türk konsolosluğu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirerek, Rojava’yı sahiplenme çağrısında bulundu.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve onların dostlarından Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İsviçre Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla Zürih Rathausbrücke alanında bir araya gelen farklı kesimlerden halklar buradan, “Rojava için ayağa kalk” pankartı arkasında Zürih Türk konsolosluğu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Rojava faşizme mezar olacak”, Avrupa işgale sessiz kalma”, “Rojava halklarının onurlu direnişi kazanacak” sloganları ve taşıdıkları YPG, YPG, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri konsolosluğa yürüyen kitle, “Gün her yerde direnişi büyütme günüdür” mesajı verdi.

Yürüyüş boyunca bir taraftan işgale dönük bildiriler dağıtılırken, aynı zamanda İsviçre Rojava Komitesi aktivistleri tarafından geçilen sokaklardaki duvarlara “Katliama ortak olmayın, Rojava’da insanlık onuruna sahip çıkın” yazılı dövizler yapıştırıldı.

Yürüyüşün ardından konsolosluk önüne gelen kitlenin öfkesi daha da yükseldi. Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekildi. Avrupa’nın Türk devletine karşı net tutum alması gerektiğine vurgu yapılan konuşmalarda, “Halklar olarak sokaklarda olarak, Rojava’daki direnişe destek olmaya devam edeceğiz. Gün sokaklarda, eylemde olma günüdür” denilerek çağrılarda bulunuldu.

Konsolosluk önünde yapılan konuşmaların ardından kitle, Türk devletinin işgaline lanetleyen, Rojava’daki direnişi sahiplenen sloganlar eşliğinde Zürih Merkez tren istasyonuna kadar yürüyüşe geçti.