İsviçre'de işgalci Türk devleti protesto edildi

Basel’de CDK, Türk devletinin işgal ve katliam girişimlerini protesto ederek, saldırılara karşı direniş çağrısında bulundu.

İsviçre'nin Basel kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını ve Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Maxmur (Şehit Rüstem) Mülteci Kampı'na yönelik katliam girişimleri protesto edildi.

Basel Demokratik Kürt Toplumu'nun (CDK) acil eylem çağrısıyla Calaraplatz’da düzenlediği eyleme, Birleşik Mücadele Güçleri ve çok sayıda kişi katıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, CDK temsilcisi kısa bir konuşma yaptı. 

Türk devletinin BM denetiminde bulunan Maxmur Mülteci Kampına KDP yönetiminin desteğini alarak saldırmasındaki amacın Kürt  halkına soykırım uygulamak olduğu belirtilen açıklamada, Kürt halkı başta olmak üzere bölge halklarına katliamı reva gören bu saldırılar karşısında direniş vurgusu yapıldı. 

"İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” denilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Bu hamlemizi sahipleneceğiz ve direnişi yükselterek direnişi zafere taşıyacağız.  Bizler için bulunduğumuz her alan birer direniş mevzisi olacaktır.”

Almanca bildirinin okunduğu eylemde, işgale ve faşizme karşı mücadelenin ortaklaştırılması çağrısı yapıldı. 

Eylem sloganlarla sonlandırıldı.