İsviçre’de kongreler 4 Nisan coşkusuyla birleşti

İsviçre’nin birçok kentinde yapılan meclis kongreleri sonrası 4 Nisan etkinlikleri düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle İsviçre'nin Bern, Aarau, Basel ve Solothurn kentlerinde kadın meclisleri öncülüğünde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Düzenlenen kutlamalarda 2022 yılının Abdullah Öcalan'ın ve Kürt halkının özgürlük yılı olacağı mesajı verildi.

BASEL

 

CENEVRE

 

BERN

Birçok merkezde yerel meclis kongrelerini düzenleyen Kürdistanlılar, kongre sonrası 4 Nisan vesilesiyle kutlama etkinlikleri düzenledi. Meclis kongreleri bu yıl 'Xwe bi rêxistin bike, serkeftin misoger bike' (Örgütlen, başarıyı garantile) şiarı esas alınarak gerçekleştirildi.

Kongre sonrası Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle etkinlik düzenlendi.  Coşkunun hakim olduğu etkinlik, müzik eşliğinde çekilen halay ve “Dem dema azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.

Yapılan kent meclisleri ve kadın meclisleri kongreleri sonrası kutlamaların gerçekleştiği kentler arasında Zürih, Lozan ve Luzern de vardı.

Aarau'da Rojbîn Kadın Meclisi Solothurn'da Pınar Kadın Komünü, Basel'de Ronahî Kadın Meclisi, Luzern'de Arin Mirkan Kadın Meclisi ile Winterthur'da Kadın Komünü öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı. 

4 Nisan kutlamaları, İsviçre kentlerinde yarın da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle “Özgürlüğün özgürlüğümüzdür” şiarıyla kutlanmaya devam edecek.