İsviçre'de Kürt çocuk festivali

İsviçre Winterthur'da Kürt çocuklarına dönük festival düzenlendi.

Mihricana Zarokan (Çocuk Festivali), İsviçre’nin Winterthur kentinde yapıldı.

Winterthur Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (CDK) tarafından gerçekleştirilen festivalde çocuklara ana dilinde eğitimin önemi anlatılırken, Kürt kültürü ile sanatına yönelik çeşitli aktiviteler de düzenlendi. 

'ANA DİLE DÖNÜK SALDIRILARA CEVAP OLUYORUZ'

Festivalin tertip komitesi adına yapılan konuşmada, “Çocukların ana dil egütimiyle birlikte resim ve tiyatro gibi beceri ve ilgilerini artıran, geliştiren bir planlamayı önümüze koyarak, Mart ayında başlayan kurslarımızla, ana dilimiz üzerindeki saldırılara bir nebze de olsa cevap olmayı hedefledik" denildi.

Komite, "Düzenli olarak her hafta yaptığımız kurslarımızın dersler anlamında renkli ve zengin olması, çalışmamızı bir okul atmosferine dönüştürürken, aynı zamanda, ailelerin yanı sıra Winterthur’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının da bir araya gelmesinin, toplumsal bağlarını güçlü tutmasının da önünü açmaktadır" diye belirtti.

'BİR ZEMİN YARATIYORUZ'

Halihazırda 30 civarında öğrenciyle derslerin belirli bir plan ve müfredatla yapıldığına dikkat çeken komite, "Haftada birkaç saatle dilimiz ve kültürümüz üzerindeki saldırılara yeterince cevap olamayız belki ama en azından çocukların dilleri, kültürleri, ülkeleri hakkında bir zemin yaratmayı hedefliyoruz kısa vadede. Bu amaçla çalışmamızın son derece önemli ve elzem olduğunu düşünüyoruz” dedi.