GÖRÜNTÜLÜ

Ayşegül Doğan: Tüm partiler sürece katkı sunmalı!

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, sürece tüm siyasi partilerin katkı sunması, Meclis'in de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

DEM PARtİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına dair genel merkezde basın toplantısı yaptı. Ayşegül Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'te komisyon kurulmasına dair çağrısına dikkat çekerek, kendilerinin de daha önce böylesi bir öneride bulunduklarının altını çizdi.

"Biz aylar önce meclis başkanını inisiyatif almaya davet ettik. Bu konunun çok önemli olduğunu söyledik" diyen Ayşegül Doğan, Kürt sorununun çözümünün Türkiye’nin demokratikleşmesinden ayrılamayacağını söyledi. Tüm siyasi partilerin eleştiri ve önerileriyle sürece katkı sunması gerektiğini belirtenn, Ayşegül Doğan, şöyle konuştu: "Tarihin en fazla siyasal temsiliyetinin olduğu bir Meclis'ten bahsediyoruz. Tam da böyle bir aritmetikte Meclis'in başlayıp Meclis'le sınırlı kalmayan ve toplumun diğer kesimlerini ve dinamiklerini de içine dahil edebilecek bir şekilde bir komisyon tartışması yapacağımızı söylemiştik. Bu da çok tartıştığımız ve konuştuğumuz başlıklardan biri oldu. Biz Meclis Başkanı Sayın Kurtulmuş’un bu komisyonla ilgili sorumluluk üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Toplumda çok fazla kaygı var. Bu kaygıları gidermek  Meclis'in en önemli görevi. Bu mevzu tüm siyasi çıkarların üzerinde değerlendirilmesi gereken bir mevzu. Oy, seçmen taban kaygısı, başka türlü yaklaşımlar yerine bütüncül bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Onu yaparsak şöyle olur, bunu yaparsak DEM Parti'nin işine yarar, şöyle bir değerlendirme yaparsak AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin, DEVA’nın, Gelecek’in, TİP’in ya da EMEP’in işine yarar... Bu yaklaşımdan Türkiye kurtulmalı. Biz buradan ezberlerimizi bozmalıyız.

Sahadaydık ve sahada olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız ev ve halk buluşmalarının sayısını arttıracağız. Biz bu sürecin hem anlatıcısı hem de örgütleyicisi olacağız. Çünkü sürecin kırılganlıkları var. Yani böylesi süreçlerde riskler olur. Bu riskleri de minimize etmenin ötesine geçip mümkünse risksiz hale getirmek istiyoruz. Riskli bütün alanları temizlemek, toplumsal desteği artırarak ortadan kaldırmak istiyoruz.

Daha önce 10. Yargı Paketi ve bu dönemde yapılması gerekenlerle ilgili grup başkanvekillerimiz, Adalet Bakanlığı ile görüştükten sonra konuya dair detaylıca bir açıklama yapmışlardı. Bu açıklama sonrasında da aynı başlıkları içeren bir açıklamayı Adalet Bakanlığı da yaptı. Bunun nasıl olacağı önümüzdeki günlerde netleşir." 

Erdoğan’ın “Silah bırakma YPG’yi de kapsıyor” yönündeki açıklamaları sorulan Ayşegül Doğan, “O sorunun doğrudan muhatabı daha önce söylediğim gibi PKK. Örgütün kendisi ve örgütün lideri Sayın Öcalan silahların bırakılması sürecine ilişkin sorulara yanıt verebilir" diye belirtti.

“Yeni Anayasa” sorusuna da yanıt veren Ayşegül Doğan, demokratik ve barışçıl bir anayasaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.