İsviçre'de Kürtler ve dostları Rojava Devrimi'nin yıl dönümünü kutlayacak

Rojava Devrimi'nin 10. yıl dönümü İsviçre Zürih kentinde kutlanacak.

Rojava Komite Zürich, İsviçre Demokratik Kürt Toplumu CDK-S, İsviçre Kürt Kadın Hareketi YJK-S, Demokratik Birlik Partisi PYD, Devrimci Kürt Gençlik Hareketi TCŞ ve Teko-Jin tarafından 16 Temmuz Cumartesi günü İsviçre'nin Zürih kentinde Rojava Devrimi'nin 10. yıl dönümünü kutlamak ve devrim şehitlerini anmak için bir açık hava etkinliği düzenleniyor.

Güney Amerika'nın çeşitli ülkelerindeki devrimci hareketlerle dayanışma amaçlı çalışmalar yapan grupların, Kürt Özgürlük Hareketi ile dayanışan İsviçreli devrimci ve demokrat kurumlar ve yerel kadın hareketlerinin katılacağı etkinlik saat 17.00-20.00 arasında Ni Una Menos Platz'da (Helvetiaplatz) gerçekleşecek.

Katılımcı ve destekleyici kurumların konuşmalarının, Rojava'dan selamlama mesajlarının, kitap standı ve resim sergisinin olacağı etkinlikte Kürt sanatçılar Sercan Kobanê ve Zilan da sahne alacak.

Etkinliğe dair ANF'ye açıklama yapan Zürih Rojava Komitesi yetkilileri, "Rojava Devrimi başta Türk devleti olmak üzere bölge ve dünya emperyalist güçlerinin tüm saldırı ve işgal politikalarına, uluslararası ambargo ve ideolojik savaşa rağmen 19. Temmuz 2022 tarihinde 10. yılını dolduruyor. Rojava 2014 yılından beri kesintisiz olarak saldırılara uğruyor. Bu saldırıların en temel nedeni Rojava'nın ideolojik ve toplumsal olarak kapitalist moderniteye alternatif demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir özyönetim sistemine hakim olmasıdır" dedi.

Komite yetkilileri, saldırıların hem Rojava halklarının direnişi hem de enternasyonalist dayanışmayla aşılacağına dikkat çekerek, "Hazırlıklı olmalıyız çünkü Rojava'nın yarattığı değer Kuzey Doğu Suriye'den çok daha fazlasıdır. Ve bu değeri savunmak, bu değerle dayanışmak başlı başına büyük bir emek gerektirir" dedi.

İşgal saldırılara karşı Rojava'daki 33 siyasi partinin çalışmasının da çok değerli olduğunu belirten yetkililer, "Esas olan ve süreci belirleyecek olan bölge halklarının ve onların temsilcilerinin tutumudur" dedi.

'HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Komite yetkilileri, şunları da belirtti:

"Rojava toprakları ve halkları DAİŞ zihniyetinin şimdiki temsilcisi olan Türk devletine karşı korunmalıdır ancak her şeyden önce korunması gereken şey Rojava'daki modeldir. Bizler, Rojava'yla dayanışmak isteyenler ilk olarak Demokratik Modernite'yi anlamaya çalışmalıyız.

Önümüzde önemli bir süreç var. 2014'ü, 2018'i, 2019'u tekrarlayan bir süreç yaşayabiliriz. Bunun için hazırlıklı olmalıyız. Ve inanmalıyız. Efrîn, Serekaniye, Gri Spi sonrasında tüm Suriye'nin ve Ortadoğu'nun özgürleştirileceği bir süreç bizi bekliyor."

VİYANA'DA KUTLAMA OLACAK

Rojava Devrimi'nin 10. yılı Avrupa'nın çeşitli kentlerinde de kutlanacak. Avusturya’nın başkenti Viyana’daki kutlama için Cumartesi 14.00'da Christianplatz'da toplanılacak ve Haldenplatz’a yürünecek.