GÖRÜNTÜLÜ

İsviçre'deki Kürtler Paris’e akacak

Paris'te 6 Ocak’ta yapılacak merkezi mitinge ilişkin İsviçre'de çalışmalar sürüyor. Birçok kentten 5 Ocak'ta otobüslerle yola çıkılacak.

İsviçre Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kadın Hareketi (YJK-S), başta Kurdistanlılar olmak üzere duyarlı bütün kesimleri Paris’e çağırdı. CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, meclislerin olduğu kentlerde Paris’e otobüs kaldıracaklarını söyledi.

CDK-S ve YJK-S tarafından ortak yapılan yazılı açıklamada, Paris katliamlarında şehit düşenler anıldı.

Açıklamada, "Katledenlerden hesap soracağımızı göstermeliyiz. Türk devletinin, devrimci Kürt Kadın   öncülerini hedef alması tesadüfi değildir. Bu katliamlar hem Özgürlük Hareketine hem Kürt kadının öncülük ettiği kadın devrimine bir saldırıdır. Tetikçilerin kim olduğu önemli değildir. Bu katliamların baş sorumlusu işgalci Türk devletidir. Bu alçakça saldırıyı lanetlemek için Paris'te yapılacak yürüyüş ve mitinge İsviçre’de yaşayan Kürt halkı ve dostlarının büyük bir kararlılıkla katılacağına inanıyoruz. Bu temelde CDK-S’e bağlı bütün meclislerimiz bulunduğu yerlerde otobüsler kaldırılacaktır” denildi.

'PARİS KARANLIĞINI KADINLAR AYDINLATACAK'

Ajansımıza konuşan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, 10 yıl arayla Paris’te yapılan iki katliamda Kürt Kadın devriminin öncülerinin hedef alınmasının, Türk devletinin, Kürt kadınından korktuğunun bir göstergesi olduğunu söyleyerek, "Biz Kürt kadınları her zaman ve her alanda Önder APO’nun ortaya koyduğu özgürlük paradigmasının savunucusu olacağız. Katliamlarla bu devrimi asla yenemeyecekler. Biz bulunduğumuz her alanda bu katliamın hesabını sormaya devam edeceğiz. Paris katliamlarının üstü örtülmeye çalışılıyor. Israrla 'Paris karanlıkta, adalet nerede' diyeceğiz. Kürt kadınları olarak mücadelemizle bu karanlığı aydınlatacağız. Bu temelde  6 Ocak’ta Paris’te yapılacak olan yürüyüş ve mitinge başta kadınlar olmak üzere 7’den 70 herkesin katılmasını istiyoruz. Meclislerimizin bulunduğu kentlerde otobüslerle halkımızı Paris’e taşıyacağız” dedi.

Selma Sürer, İsviçre’nin Cenevre, Lozan, Biel, Bern, Zug, Luzern, Solothurn, Aarau, Basel, Zürich, St.Gallen, Winterthur ve Rapperswil kentlerinden otobüsler ve özel araçlarla 5 Ocak’ta yola çıkacaklarını duyurdu.