İsviçre TCŞ ilk konferansını yaptı: Hedef Rêber Apo'nun özgürlüğü

İsviçre'nin Bern şehrinde ilk konferansını düzenleyen Tevgera Ciwanên Şoreşger, hedeflerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirttiler. 

Tevgera Ciwanên Şoreşger İsviçre, İsviçre’nin Bern kentinde "Rêber Apo’nun Özgürlüğü için bi hevre Serhildan" şiarıyla ilk konferansını gerçekleştirdi. TCŞ aktivistinin açılış konuşmasıyla başlayan konferansta 19 Ağustos tarihinde Metîna’da şehit düşen Rumet Hêvî Şoreş şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Divan seçiminin ardından konferansın gidişatına yönelik gündem oluşturuldu.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S), İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve Barış Anneleri temsilcilerinin mesajlarıyla başlayan konferansa Revolutionäre Jugend Gruppe Bern (Devrimci Gençlik Grubu) de katılım gösterdi. Konferansa katılan Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde başlatılan hamle ile Kürt Özgürlük Mücadelesinde Kürt gençlerinin görev ve sorumluluklarına ithafen bir değerlendirme yaptı.

ÖZGÜRCE YAŞAMAMIZA ENGEL OLAMAYACAKLAR

Başta Kürdistan olmak üzere gerek Ortadoğu gerekse Avrupa'da yaşanan siyasi sürece yönelik değerlendirmede bulunan Sarıkaya gençlere seslenerek "Özgür yaşamın gerekliliğini yerine getirmek adına nerede yaşarsanız yaşayın geçmişinizi, dilinizi, kültürünüzü unutmayın. Bizler bugün tüm Kürt halkı olarak Abdullah Öcalan'ın paradigması dışında dayanağımız olmadığının farkına varabilmiş bir halkız. 
Kürt Özgürlük Mücadelesi bugün kendini yoktan var eden bir güce dönüşerek bu yüzyılın öncülerinden olmayı başarmıştır. Bugün Önderliğimize yönelen tecrit işkencesinin esasında Kürt halkının öncü güç olmasına tahammülü olmayanların intikamı yatmaktadır. Bizler Önderliğimizin paradigmasına sıkı sıkıya sarıldığımız sürece hiçbir güç ne Önderliğimizi özgürleştirmemize, ne de kendi öz topraklarımızda özgürce yaşamamıza engel olamayacaktır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu’nun da Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerine hitaben yapmış olduğu konuşmanın izlendiği konferans, kapitalizmin gençlere yönelik saldırıları ve bu saldırılara karşı gençliğe düşen rol ve misyon üzerine değerlendirmelerle devam etti. İsviçre’de Kürt gençlerinin öz örgütlülüğüne yönelik iradenin açığa çıktığı konferansta İsviçre’deki gençlik çalışmalarına öncülük edecek gençlik koordinasyonu seçildi. Gelecek sürece ilişkin, "Tecride, İşgale, Faşizme Son: Bi Hev Re Serhildan" hamlesi kapsamında düzenlenecek eylem-etkinliklere ilişkin planlamalar yapıldı.

Son olarak sinevizyon gösteriminin yapıldığı konferans "Bijî Serok Apo", "Jin, Jiyan, Azadî" ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarının ardından yapılan şölen ile sona erdi.