Bir çok ülkede PKK'nin kuruluş kutlamaları

İsviçre'nin Bern kenti ile Kıbrıs'ın Limasol kentinde PKK'nin 42'nci kuruluş yıldönümü düzenlenen enkinliklerle kutlanırken, İsveç'in bir çok kentinde PKK bayrakları ile araç turları yapıldı.

BERN

Bern'de Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen kutlamada salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile PKK bayrakları asıldı.

Etkinlikte, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve devrim mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi'nden (YJK-S) bir aktivistin sunumuyla başlayan etkinlikte Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivisti Dilan Zaza "Abdullah Öcalan'ın paradigmasıyla varlığına güç katarak bir Halklar hareketine dönüşen PKK bugün 42'inci yılını geride bıraktı. Şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu direniş çizgisini sürdürerek ve Önderliğimizin felsefesine sahip çıkarak mücadeleyi zafere taşıyacağız" dedi.

Bern Med Kültür sanatçılarının stranları eşliğinde çekilen halaylar devam eden kutlama, müzik ve şiir dinletilerinin ardından sonlandırıldı.

İSVİÇRE

İsveç'in Gävle, Sandviken ve Söderhamn kentlerinde ise PKK'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla araç turları yapıldı.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde PKK’nin 42. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Kürt Halk Meclisi tarafından Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamaya çok sayıda kişi katıldı. Devrim ve demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte sık sık “Bijî PKK”, “Bijî serok Apo sloganları atıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, PKK’nin Abdullah Öcalan önderliğinde Ortadoğu'da karanlığa karşı devrimci özgürlük ruhuyla Kürtler başta olmak üzere halklara umut kaynağı olduğu ifade edildi.

Kutlamada Theofilos Kürt Kültür Merkezi Müzik Grubu’nun şarkıları eşliğinde halaylar çekildi.