İsviçre ve Belçika’da kongreler

İsviçre’de Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi kongresini yaptı.

İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinin (CDK-S) 3. Olağan Kongresi “İmralı tecritini kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan’ı özgürleştirelim” şiarıyla tecrite karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan direnişçilere adandı.

Solothurn kantonuna bağlı Grenchen kentinde 1000’i aşkın delege ve konuğun katılımıyla yapıldı. Kongrenin yapıldığı salon Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitlerinin fotoğrafları ile donatıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Akif Yaşar, Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, bir çok merkezde sürdürülen açlık grevleriyle yeni bir direniş hamlesinin başlatıldığını belirtilerek “Bu direniş hamlesi gerek 4 parça Kürdistan’da gerek zindanlarda gerekse onlarca Avrupa ülkesinde tecrit işkencesine cevap olmuştur. Bu direniş Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar tüm kararlılığıyla sürdürülecektir.

31 Mart yerel seçimlerinde Kürt halkının Türkiye’nin batısında gerçekleştirdiği stratejiyle AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratılırken Bahoz hamlesiyle ise Rojava ve Suriye’de DAİŞ’i yenilgiye uğratmıştır” dedi.

Sinevizyon gösterimi mesajların sunulması ile devam eden kongrede 20 Şubat’tan bu yana Cenevre’de açlık direnişinde olan Mehmet Ali Koçak’ın mektubu da okundu.

Çalışma raporlarının okunup değerlendirilmesi ile devam eden kongre “Biji Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarıyla sona erdi.

BELÇİKA DEMOKRATİK KÜRT TOPLUM MECLİSİ KONGRESİNİ YAPTI

Belçika’da ise Demokratik Kürt Toplum Meclisi kongresini yaptı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede bir konuşma yapan Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, Kürdistan üzerinde yürütülmek istenen kirli politikaların boşa çıkarılacağını söyledi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların da Kürt halkının değerlerine sahip çıkması gerektiğini Kartal sözlerine ekledi.

Kartal’ın konuşması ardından çalışma raporu okundu ve değerlendirildi. Kongre yeni yönetimin seçilmesi ile sona erdi.