İsviçre ve Fransa'da Türk devleti protestosu

İsviçre’nin Basel ve Olten ile Fransa’nın Marsilya, Rennes ve Montpellier kentlerinde düzenlenen kitlesel eylemlerle işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

İsviçre ve Fransa’da Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları kitlesel eylemlerle protesto edildi.

BASEL

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Kuzey Doğu Suriye topraklarında sürdürdüğü işgal saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları İsviçre’nin Basel ve Olten kentlerinde alanlara çıktı. Basel kentinde Rojava Komitesinin çağrısıyla Barfüsserplatz’da toplanan yüzlerce eylemci pankart ve dövizlerle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından Markplatz alanında bulunan kanton parlamentosu önünde bir miting gerçekleştirildi. Burada yapılan konuşmalar sonrası Türk devleti ve çetelerinin Rojava işgali ve sivil halka yönelik insanlık dışı katliamlarının aktarıldığı sinevizyon gösterildi. Eylem sloganlarla sonlandırıldı.

OLTEN

Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCS) ve Jinen Ciwanen Azad (JCA) aktivistleri tarafından Nehele hamlesi kapmasında Olten kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen gençler burada Türk devletinin Rojava’ya işgal saldırıları ile sivil katliamlara karşı slogan atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Kent merkezinde aktivistler tarafından Almanca bildiriler okunurken, yapılan konuşmalar sonrası tekrar yürüyüşe geçen eylemciler eylemlerini tren istasyonu önünde sonlandırdı.

MARSİLYA

Marsilya’da Kürdistanlılar ve dostları Rus Konsolosluğu önünde Rojava için eylem düzenledi. Hava sahasının kapatılması talebinde bulunan Kürdistanlılar, işgale karşı Avrupa ülkelerinin eyleme geçmesi gerektiğini belirtti.

RENNES

Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürdistanlılar işgalci Türk ordusunun Serêkaniyê'ye yönelik yoğunlaşan işgal saldırılarına karşı Republique meydanında bir araya gelerek işgali protesto etti. "Yaşasın Rojava Kadın Direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında bir araya gelen Kürdistanlılar sık sık "Katil Erdoğan", "Rojava'nın direnişi", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı.

MONPELLİER

Fransa’nın Montpellier kentinde Kürdistanlılar ve Fransızların katıldığı eylemde Türk devletinin işgali protesto etti. DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkı’nda başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü.