İsviçreli gençler BM önündeydi: Harekete geçin!
Açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla BM önünde açıklama yapan İsviçreli bir grup genç, “Çok geç olmadan herkes harekete geçmeli” çağrısında bulundu.
Açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla BM önünde açıklama yapan İsviçreli bir grup genç, “Çok geç olmadan herkes harekete geçmeli” çağrısında bulundu.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başta cezaevleri olmak üzere birçok merkezde yürütülen açlık grevi direnişlerine uluslararası alandan destekler gelmeye devam ediyor.
İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşayan alternatif gruplara mensup bir grup İsviçreli genç, Birlemiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde yaptıkları bir açıklama ile açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, uluslararası toplumu bu noktada duyarlı olmaya çağırdı.
‘DİRENİŞİ GÖRÜNÜR KILMAK İÇİN BURADAYIZ’
Grup adına bir açıklama yapan Mounir, “Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla açlık grevi direnişinde olan arkadaşlarımızla dayanışmak ve onların mücadelesini görünür kılmak için buradayız” diyerek konuşmasına başladı.
Öcalan’ın 20 yıldan beridir İmralı’da büyük bir tecrit altında tutulduğuna dikkat çeken Mounir, “2015 yılından itibaren ise Öcalan, bütün hakları elinden alınarak bir bütün olarak mutlak tecride tabi tutuluyor. Bu hukuksuzluğa karşı ve tecridi kırmak amacıyla HDP Milletvekili Leyla Güven ve cezaevleri öncülüğünde birçok merkezde kritik aşamayı aşacak şekilde açlık grevleri yürütülüyor. Leyla Güven’in başlattığı bu açlık grevi bugün artık uluslararası bir boyut kazanmıştır. Dünyanın birçok yerinde insanlar aynı taleple açlık grevinde bugün. Böyle bir eyleme karşı uluslararası alandan hala kabul edilemeyecek bir sessizlik yaşanıyor. Bu sessizliği kırmak için herkes harekete geçmeli” şeklinde konuştu.
‘SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ’
Mounir, “Biz İsviçreli gençler olarak açlık grevleri dayanışma içerisinde olunmasının önemini hatırlatıyoruz ve Türkiye cezaevlerinde tecridi kırmak ve yoldaşlarını yaşatmak için ölümü seçen yoldaşlarımızın mücadelesini selamlıyoruz” dedi. Erdoğan ve hükümetinin Kürt halkı üzerinde 2015 yılından beridir amansız bir yok etme savaşı yürüttüğünü ifade eden Mounir, bunca yaşananlara rağmen uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.
‘GEÇ OLMADAN DAYANIŞMA BÜYÜTÜLMELİ’
“Biz İsviçreli gençler olarak, katliam ve soykırım politikası yürüten Türk devletine karşı sessiz kalınmasını bir skandal olarak görüyoruz” diyen Mounir, “Bizler her yerde, bütün seçenekler kullanarak harekete geçilmesine inanıyoruz. Türkiye’deki bütün siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Geç olmadan açlık grevleri ile dayanışma büyütülmeli” diye ekledi.
Cenevre Kanton yetkililerinin, Cenevre Kürt Toplum Merkezinde 43 günden beridir açlık grevi direnişinde olan Mehmet Ali Koçak’a BM önünde eylemini yürütmesine izin vermemesine de tepki gösteren Mounir, yetkilileri bu tavrından vazgeçmeye çağırdı.
Gençler yaptıkları açıklamanın ardından attıkları “Yaşasın zindan direnişleri” sloganı eşliğinde BM önünden ayrıldı.