İtalya'da koronavirüs: Ülkenin tamamı koruma altında

İtalya'da koronavirüs tehlikesi büyüyor. Tecrit tedbirleri artık tüm ülkeyi kapsayacak. Ülkede ölü sayısı 463'e çıktı.

Koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 463'e, toplam vaka sayısının da 9 bin 172'ye ulaştığı İtalya'da, Başbakan Giuseppe Conte, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurdu.
Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi.
BBC'nin geçtiği habere göre ülke genelinde bugüne kadar koronavirüs testi yapılan 53 bin 826 kişiden 9 bin 172'si pozitif çıktı. 724'ü tedavi sonrası iyileşti. Pozitif olan 7 bin 985 kişiden 733'ü ise yoğun bakımda.
Ölen 463 kişinin yüzde 44'ü 80-89 yaşları, yüzde 31'i 70-79, yüzde 14'ü 90 üstü, yüzde 10'u 60-69, yüzde 1'i de 50-59 yaşları arasında.

CEZAEVLERİNDE İSYAN ÇIKTI

Ülkedeki bazı cezaevlerinde isyanlar çıktı. Tutuklular, koronavirüs tedbirleri kapsamında açık görüşlerin iptal edilmesini protesto ediyor ve bazıları da virüsün hapishanelerde de yayılabileceği gerekçesiyle af çıkarılmasını talep ediyor.
Milano, Roma, Napoli gibi birçok kentte 27 cezaevinde isyanlar görüldü.
Modena kentinde çıkan isyanda 6 kişi hayatını kaybetti.
Foggia'da 50 kadar mahkûmun cezaevinden kaçmasının ardından 30'u daha sonra yakalandı, 20 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

TEDBİRLER, YASAKLAR

İtalya genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.
60 milyonluk ülkenin tamamında bugünden itibaren uygulanacak kararname, seyahat kısıtlaması; sinema, tiyatro, müze gibi kamuya açık birçok mekanın kapatılması, toplanma yasağı, cenaze de dahil törenlerin iptali gibi gündelik hayatı derinden etkileyecek kurallar içeriyor. Ülke genelinde 3 Nisan'a kadar tüm okulların kapalı kalması, spor müsabakalarının da durdurulması öngörülüyor.
Çin'den sonra en fazla can kaybının yaşandığı ülke İtalya.