İtalyan eski siyasi tutsak Baraldini’den Güven’e mektup

İtalyan eski siyasi tutuklu Silvia Baraldini, tecride karşı 77 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e mektup yazarak desteğini ifade etti.

Baraldini, Afro-Amerikan halkına olan bağlılığı ve fikirlerinden dolayı ABD cezaevlerinde yaklaşık 20 yılını geçirdi.

Şu an İtalya’da yasayan Baraldini, Kürt kadınları ve onların cezaevi direnişlerindeki merkezi rollerinin tanınması konusunda önemli katkılar sağlamış bir isim olarak öne çıkıyor.

Baraldini, aynı zamanda Paris’te katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız’ın otobiyografisinin İtalyanca basımının tanıtımını da çeşitli mecralarda üstlenmişti.

İtalyan aktivist Silvia Baraldini’nin Güven’e yazdığı mektup şu şekilde:

"Sevgili yoldaşım Leyla Güven,

Bu mektubu, Türk devleti tarafından 1999’dan beri İmralı adasında tutulan Abdullah Öcalan’ın insan haklarını savunma ve kendisine yönelik ağırlaştırılmış tecridin hemen bitmesi amacıyla sergilediğin tavizsiz tutumla dayanışmamı ifade etmek için yazıyorum. Amerikan federal cezaevlerinde bir kısmı tecrit altında olmak üzere uzun seneler geçirmiş biri olarak, Öcalan’ın durumuna dair mevcut sessizliği kirmanın ne kadar gerekli olduğunu tam manasıyla anlıyorum. Senin gibi birçok yoldaşın Erdoğan rejimi tarafından kanunsuz bicimde tutulduğu Diyarbakır ve diğer hapishanelere dair sessizliği kirmanın gerekliliğini de eklemek isterim.

7 Kasım’da başladığın süresiz açlık grevi benim gibi insanları harekete geçirerek bir tavır almamızı sağladı. Ümidim, Türk hükümetinin giriştiği baskıcı eylemlere karsı gelişen uluslararası öfkenin tüm siyasi tutukluların özgürlüğünü yaratma koşullarına katkı sunmasıdır.”