Üç ülkede ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü' talebi

Milano, Amsterdam ve Limasol’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı yürüyüş düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslar arası komplonun 23. yıl dönümü nedeniyle İtalya'nın Milano, Hollanda’nın başkenti Amsterdam ile Kıbrıs’ın başkenti Limasol kentinde protesto etkinlikleri gerçekleştirildi.
 

MİLANO

 

İtalya’nın Milano kentinde Kürt Komitesi’nin çağrısı ile yapılan yürüyüşe, İtalyan parti, sendika ve gençlik örgütleri katıldı.
San Babila meydanında bir araya gelen kitle, buradan Scala meydanına doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüş boyunca kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarla komployu kınayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit son bulana kadar eylemlerine devam edeceklerini ve Kürt halkının bu onurlu mücadelesinde yanında olacaklarını belirtti.
"Öcalan'a özgürlük, tam zamanı" pankartının taşındığı yürüyüşte, sık sık Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış " sloganları atıldı.
Scala meydanına gelen kitle, burada KDP’nin saldırısı sonucu şehit edilen gerillalar şahsında tüm Kürdistan şehitleri için saygı duruşunda bulundu.
Ardından Kürt Komitesi tarafından yapılan açıklamada KDP ihaneti teşhir edilerek, bunun asla unutulmayacağı ve tarih önünde KDP’nin Kürt halkına hesap vereceği belirtildi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin ve PKK bayraklarının taşındığı eylem, zılgıtlarla son buldu.

AMSTERDAM

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, 1998 yılında uluslararası komployla kaçırılarak esir alınışı, 23’üncü yılında Amsterdam’da yapılan bir yürüyüşle protesto edildi.

Yürüyüş boyunca KCDK-E bildirisi okundu. Bildiriyle “9 Ekim 1998, Önderliğimiz şahsında Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halklarının geleceğine yönelik büyük bir müdahale ve komplonun başlangıç ​​tarihidir” denildi. 

Jonas Daniel Meijerplein’den başlayan yürüyüş Museumplein alanında mitingle son buldu. Burada da okunan bildiriyle komplocu güçlerin komployu güncellemeye devam ettiği vurgulandı. Kürt Halk Önderi üzerindeki kesintisiz izolasyonun, Efrîn, Serêkaniyê işgalinin ve Güney Kürdistan ve Rojava’ya işgal saldırılarının ve en son gerillalara yönelik kimyasal silah kullanımının komplocu güçlerin desteğiyle yürütüldüğü belirtildi.
Bugün Abdullah Öcalan'ın, geliştirdiği argümanlarla sadece Kürt halkı için değil, dünya halkları için de umut olduğuna işaret edildi.

“Önderliğimizin 9 Ekim 1998'de Avrupa'ya gitmeye karar vermesinin temel nedeni, kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözümün yolunu açmaktı. Esaretten önce henüz Roma'da iken 8 maddelik bir çözüm önerisi sundu. Esaret altında çözüm ve barış çabası, 23 yıldır devam ediyor” denildi.

Daha sonra miting alanında konuşan Dem-Ned Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, Avrupa Konseyi ve CPT'’ye tecride ilişkin sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Miting “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” sloganıyla son buldu.

LİMASOL

 

Kıbrıs'ın Limassol kentindeki Theofilos Kürt Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Kürdistanlılar  da 9 Ekim komplosunu bir seminer-anlatım ile kınadı.

Theofilos Kürt Kültür Merkezi'nde toplanan onlarca Kürdistanlı, sık sık "Bijî Serok Apo”, “Kahrolsun 9 Ekim komplosu”, “Bê Serok jiyan nabe" sloganları atarak merkezi inletti.

“Önder Apo'ya özgürlük” yazılı flama ve posterlerin asılı olduğu merkezde konuşmalar yapıldı.
Theofilos Kürt Kültür Merkezi Adına konuşma yapan Eğitim Komisyonu Sözcüsü Mehmet Uçaş, 9 Ekim uluslar arası komployu kınadı ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için daha fazla mücadele edeceklerini ifade etti.
Konuşmalardan sonra 9 Ekim uluslarası komploya ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.