Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 387’nci haftasında

Kürt halkının bugüne kadar aralıksız olarak sürdürdüğü en uzun eylem olma özelliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta Almanya’dan gelen bir grup tarafından üstleniliyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 387’nci haftasında.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Stuttgart şehrinden Kürdistanlıların yürüttüğü eylemi, bu hafta Heilbronn şehrinden 4 kişilik bir grup devraldı. Grupta yer alan kişilerin isimleri şunlar: Seyfettin Güner, Awaz Daray, Sultan Ateş ve Vesiye Tikel.

Heilbronn grubu adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eylemin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Soğuk havalara rağmen Öcalan’ın özgürlüğünden asla taviz verilmeyeceğini söyleyen eylemciler, başta Rojava olmak üzere Kürdistan’ın her tarafındaki direnişten güç aldıklarının altını çizdiler.

Kürtler ve ilerici tüm kesimlerin bugün harekete geçmesi çağrısı yapılan açıklamada, geç kalınması halinde tüm halklar için ağır sonuçların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden gruplar katılıyor. 7,5 yılını geride bırakan eylem, bugüne kadar aralıksız olarak yürütülen en uzun Kürt eylemi niteliğinde.

Nöbet eylemi, 2012 yılında Güney Afrika özgürlük mücadelesinin bir dönemler hapisteki lideri Nelson Mandela için yapılan eylemlerden esinlenilerek başlatılmıştı.