Öcalan’a Özgürlük Nöbeti TEV-ÇAND üyesi sanatçılarında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da süren Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta TEV-ÇAND üyesi sanatçılar yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Kürt Halk Önderi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 430’uncu haftasında. Bu haftaki nöbeti TEV-ÇAND kurumu üyesi sanatçılar Seyidxan, Narixan Hezax, Reber Serhat ve Zarife Zerin devraldı.

Eylemdeki sanatçılar adına konuşan grup sözcüsü Hozan Seyidxan, Kürt halkının oldukça önemli bir süreçten geçtiğini söylerken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 yıllık esaret koşullarının son yıllarda ağırlaştırılmış tecritle sürdüğüne dikkat çekti. Hozan Seyidxan, faşist tecrit politikalarının sadece cezaevleriyle değil, tüm Kürdistan üzerinde yürütüldüğünü vurguladı.

Tüm bu politikalara karşı Avrupa ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını söyleyen Hozan Seyidxan, buna karşın 9 yıldır Kürt halkının AK önündeki nöbette olduğunu belirtti.

Tecride karşı bugün Strasbourg’da düzenlenecek basın açıklamasına katılım çağrısı yapan Hozan Seyidxan, faşist politikalara kimsenin sessiz kalmamasını istedi. Sanatçı, Kürt halkının ve dostlarının AKP’nin katliamlarına karşı bir araya gelerek tavrını göstermesinin önemine dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’den bu yana yürütülüyor.