Öcalan nöbetinden mesaj: Komploya karşı direniş büyütülmeli

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini devralan 381’inci hafta nöbetçileri, 9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun halen devam ettiğini vurgularken, buna karşı direnişin büyütülmesi çağrısı yaptı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 381’inci haftasında yeni katılımlarla sürüyor. Geçtiğimiz hafta İsviçre’den Kürt Kadın Hareketi üyelerinin yürüttüğü nöbeti, bu hafta Almanya’nın Kiel şehri ve çevresinden gelen Nebahat Altındağ, Fatma Fırat, Yücel Akçiçek ve Hamza Gürizi üstlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun başladığı 9 Ekim 1998 tarihine dikkat çeken eylemciler, Öcalan’ın Roma’ya geldiği günlerde yaşanan heyecan ve sergilenen direnişi hatırlattılar. Halkın o dönem komplonun boyutlarını yeterince anlayamadığını belirten grup üyeleri, daha sonra uluslararası boyutun daha net görüldüğüne işaret ettiler.

Komplonun halen devam ettiğine vurgu yapan Kiel grubu üyeleri, Kuzey’deki imha saldırılarının yanı sıra Rojava’ya yönelik işgal tehditlerinin tüm Kürtler ve demokratlara yönelik olduğunun altını çizdi.

Herkesin Öcalan etrafında yeniden kenetlenerek sahip çıkması çağrısı yapan eylemcilerin açıklamasında, “Evet, komplo bize yeniden bir şeyleri hatırlatıyor: Komployu yenmek için yeniden Önderliğin etrafında kenetlenmeli; onun fikirleri ve ideolojisine sarılmalıyız.”