Örebro ve Freiburg'da Türk devleti protesto edildi

Güney Kürdistan'a yönelik soykırım operasyonlarında canice katliamlar gerçekleştiren Türk devleti İsveç'in Örebro ve Almanya'nın Freiburg kentlerinde protesto edildi.

İsveç'in Örebro kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine il merkezinde bir araya gelen Kürdistanlı dernek ve kuruluşlar, Türk devletinin Maxmûr, Şengal ve Kandil'e yönelik bombalama ve saldırılarını protesto etti.
İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Başkanı Rıdvan Altun, her geçen gün güç yitiren AKP-MHP faşist ittifakının iktidarı kaybetmenin korkusuyla daha da azgınlaştığını ve her türlü uluslararası yasa ve sözleşmeleri çiğnemekten çekinmediğini söyledi.
Türk devletinin 30 yılı aşkın süredir Güney Kürdistan'a saldırmasına rağmen başarı elde edemediğini ve edemeyeceğini belirten Altun, Güney Kürdistan'daki parti ve örgütlere Türk devletinin saldırılarına karşı  tavır alma çağrısı yaptı.
Asuri-Süryanilerin de destek verdiği eylemde, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, ”Kahrolsun faşist Türk devleti”, ”Katil, faşist Erdoğan” ve ”Kürdistan'la dayanışma” sloganları atıldı.

FREIBURG
Almanya'nın Freiburg kentinde de Türk devletinin saldırılarına karşı halk sokaktaydı. Kürdistanlılar, insan zinciri oluşturarak Türk devletinin işgalci, soykırımcı saldırılarını protesto etti. Eylemde dünya kamuoyuna saldırılara karşı duyarlılık çağrısında bulunuldu.