Özdemir’e ziyaretler devam ediyor

Açlık grevindeki Özkan Özdemir'i ziyaret eden çevreler, direnişi sahiplendiklerini ve kamuoyuna taşıyacaklarını belirtti.

ACTİT'te tecride karşı süresiz açlık grevini sürdüren Özkan Özdemir’e ziyaretler devam etti.

France Kürdistan adına Özkan Özdemir’i ziyaret eden Slvyie Jan, Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’daki direnişi selamladı.

'FRANSA KAMUOYUNA TAŞIYACAĞIZ'

Slvyie Jan, Strasbourg açlık grevi direnişini de ziyaret ettiklerini belirterek, Fransa Komünist Parti milletvekilleri başta olmak üzere duyarlılık gösteren birçok vekile direnişi taşıdıklarını söyledi. Fransa Parlamentosu'nda Türkiye’deki tecridi kırmak için yapılan açlık grevi direnişlerini taşıyarak gündem yaptıklarını ama Fransa hükümetinin duyarsızlığının halen devam etiğini vurguladı. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven dışarı çıktığında karşılayanlardan biri olan Slvyie Jan, bu direnişi Fransız kamuoyuna taşımak ve gündemleştirmek için elinden geldikleri kadar çalışacaklarını ifade etti. Jan, Fransa halkının açlık grevi gibi eylemlerini bilmediğini, bundan dolaylı da açlık grevini Fransa halkının gündemine koymanın zor olduğunu vurguladı ve Fransız örgütlere daha çok iş düştüğünü belirtti.

İNALCO gençliği de Özkan Özdemir’i ziyaret etti. Fransa’daki üniversiteli ve liseli Kürt gençlerden oluşan İNALCO gençlik kurumu temsilcisi, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Özdemir’in direnişini selamladı. Bulundukları üniversitelerde Fransız gençliğine direnişi anlattıklarını belirtti.

DİRENİŞ HALKA ANLATILIYOR

Aynı gün süresiz açlık grevi komitesinin halka yönelik çıkardığı bildiri SKB ve ACTİT üyeleri tarafından Paris Gare du Nord önünde yolculara, Strasbourg Saint Denis Kemerinde kahvelerde ve esnafa dağıtıldı.