Özdemir’in açlık grevi 16’ncı gününde

AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir’in “Leyla Güven haklıdır tecrit kalkmalıdır” şiarıyla başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 16’ncı gününde. Eylemine Paris’te devam eden Özdemir’e ziyaretler yoğun bir şekilde sürüyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Kürdistanlılar, Özkan’ı gün içerisinde sürekli ziyaret ederek, yalnız bırakmıyor.

Politik Tutsakları Savunmak İçin Uluslararası Kızıl Kolektif temsilcileri bugün Özkan Özdemir’i ziyaret etti. Özdemir süresiz açlık grevinin aşamalarını anlattı ve 7 bin tutsağın politik taleplerle süresiz açlık grevinde olduğunu belirtti.

Tüm toplumsal kesimler üzerindeki tecridin nasıl yaşandığını örneklerle anlatan Özdemir Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekti. Ardından da Avrupa devletleriyle Türk devleti arasındaki politik ve ekonomik işbirliğinden dolayı Avrupa devletlerin sessizliğini dile getirdi.

Kızıl Kolektif temsilcisi ise ulusal ve enternasyonal çapta bu eyleme destek vereceklerini belirtti ve Fas ve Filistinli devrimci tutsakların açlık grevlerinden örnekler verdi. Kızıl Kolektif temsilcisi “Tüm tutsaklar ne kadar zor koşullarda açlık grevi yapsalar da başarıya ulaştı. Sizin de açlık grevinizin başarıya ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

Temsilci, Türk devlet medyasındaki sansüre de dikkat çeken çekti.

Sosyalist Kadınlar Birliği-Fransa (SKB) kır çiçekleriyle H. Özkan Özdemir’i ziyaret etti. Özdemir’in sağlığına ilişkin bilgi aldılar ve direnişin öznesi olduklarını belirttiler.