Özdemir'in direnişi 20. gününde 

Tecride karşı H. Özkan Özdemir’in, Paris'te 1 Nisan’da başlattığı süresiz açlık grevi eylemine ziyaretler sürüyor.

H. Özkan Özdemir de Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 124. gününe giren direnişçileri selamlayan bir mesaj gönderdi. Özdemir, “Kendi eylemime başlarken başta Sayın Leyla Güven olmak üzere, Strasbourg’da direnişte olan siz yoldaşlarımın direnişinden büyük moral ve enerji aldığımı, cesaret kuşandığımı belirtmek isterim” dedi.

'YENİ YAŞAM ÖZGÜRLÜK KOKACAK'

Özdemir, duygularını şöyle dile getirdi: “Egemenler, onların bütün iktidar aygıtlarının sessizliği, eylemimizin haklı ve meşru çığlığı karşısında mutlaka yenilgiyi tadacak; bahar kokan, özgürlük kokan bir gelecek halklarımızın doyumsuz mutlulukla kucaklayacağı yeni yaşam olacaktır."

FEUGA: EYLEMLERİNİZİ GÜNDEMLEŞTİRECEĞİZ

Özdemir’i FO (Force Ouvriere) sendikası direktörlerinden Serge Feuga ve FO sendikası avukatı da ziyaret etti. Özdemir, ziyaretçilerine tecridi ve zindanlarda yaşananları anlattı. Feuga, Türkiye ve Kürdistan’da devam eden süresiz açlık grevini gündemleştireceklerini, dosyaları diğer sendikalarla paylaşacaklarını belirtti ve başarılar diledi.

'ALEVİLER MAZLUMUN YANINDA'

H. Özkan Özdemir, akşam saatlerinde ise Villier Le Bel Alevi Kültür Merkezi’nin bir etkinliğine katıldı. Etkinlik öncesi yaptığı konuşmada Özdemir, Alevi inancının mazlumun yanında durduğuna dikkat çekti. Özdemir, herkesi, tecride karşı bedenleriyle büyük bir direnişi başlatan Leyla Güven’in taleplerine sahip çıkmaya çağırdı.