Özgürlük Nöbeti Hannover’den gelen Kürtlerde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, bu hafta Hannover’den gelen yeni bir grup tarafından yürütülüyor.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasburg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini Pazar günü Almanya’nın Hannover şehrinden gelen yeni grup üyeleri devraldı.

Öcalan’ın özgürlüğüne kadar sürdürülme şiarıyla başlatılan eylemi devralan grupta Êzidî kadınlar Edle Aslan ve Xezal Yalti ile Koçer Adıbelli ve Mehmet Salih Bager yer alıyor.

‘ESARET KABUL EDİLEMEZ’

Grup adına konuşan Edle Aslan, Öcalan’ın 20 yılı aşkın bir süredir devam eden esaretinin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. AK önündeki nöbet eyleminin 8’inci yılında olduğuna dikkat çeken Aslan, eylemin sonuç alınana kadar süreceğini vurguladı.

Öcalan’a yönelik tecridin açlık grevleri ve sonrasında annelerin direnişiyle kırıldığını kaydeden Aslan, tecridin yeniden devreye konduğunu hatırlattı.

Kürt halkının Öcalan’ı özgürleştirene kadar mücadeleyi bırakmayacağını dile getiren Aslan, Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlerin nöbet eylemine sahip çıkması çağrısı da yaptı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini geçtiğimiz hafta da Êzidî kadınlar yürütmüştü.