Özgürlük Nöbeti Mannheim’dan gelen grupta

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen ve 367’nci haftasına giren nöbet eylemini, Almanya’nın Mannheim ve çevresinden gelen Halk Meclisi üyeleri yürütüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, geçtiğimiz hafta 8’inci yılına girmişti. O tarihten bu yana aralıksız olarak sürdürülen nöbet eylemini geçtiğimiz hafta Avrupa’daki onlarca Kürt kurumunun temsilcileri ile Hollanda’dan gelen 4 Kürdistanlı yürütmüştü.

367’nci haftasındaki nöbet eylemini Pazar gününden bu yana ise Almanya’nın Mannheim şehrinden gelen Halis Doğan, Mahmut Yücel, Şaban Aktaş, Aziz Aktaş ve Ahmet Aktaş sürdürüyor.

‘NÖBET TÜM İNSANLIK İÇİN ONURLU BİR EYLEMDİR’

Grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünü savunmanın tüm Kürtlerin görevi olduğuna vurgu yapıldı. Nöbet eyleminin başta halk meclisleri olmak üzere tüm kurumlar tarafından sahiplenilmesi gerektiği dile getirilen açıklamada, “Önderlik için düzenlenen bu nöbet hem Kürtler hem insanlık için oldukça onurlu bir eylemdir” denildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Eylemin güçlü geçmesi için tüm yurtseverler sorumluluk üstlenmelidir. Bu eylem, tüm ezilen insanları ilgilendiriyor. Önderliğimizin özgürlüğüne kadar sürecek olan bu eyleme dönemsel bir eylem gibi yaklaşamayız.”

Bugüne kadar 2 bini aşkın kişinin katılım gösterdiği Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin bundan sonra daha güçlü sahiplenilmesinin istenildiği açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğünden vazgeçilmeyeceğinin tüm dünyaya gösterilmesi gerektiği de dile getirildi.