‘Önder Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü’ yürüyüşü başladı

Yunanistan’da Tevgera Ciwanên Şoreşger, Atina Demokratik Kültür Merkezi ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde üç günlük Uzun Yürüyüş başladı.

Yunanistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yıl dönümü dolayısıyla karşı organize edilen üç günlük Uzun Yürüyüş, Tevgera Ciwanên Şoreşger, Atina Demokratik Kültür Merkezi ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde başlatıldı.

Her yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş’ün startı, bu yıl başkent Atina’ya bağlı Lavrio Kampı’nda sabah saat 10.00’da verildi. 

“Önder Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Kurdistan’ın dört parçasından 50 genç katıldı.

Yürüyüş kortejinde Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları taşındı. Sık sık Yunanca, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan gençlere Lavrio'da yaşayan Kurdistanlılar ile Lavrio sakinleri kentin çıkışına kadar eşlik etti.

15 Şubat günü Atina kent merkezinde bir araya gelecek kitle, saat 17.00’da Türk Büyükelçiliği’ne kitlesel yürüyüş gerçekleştirecek.