Örebro'da İsveç Güvenlik Polisi protesto edildi

Kürdistanlı Zozan Büyük'ü sınır dışı etmek isteyen İsveç Güvenlik Polisi (Säpo) İsveç'in Örebro ilinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

İsveç'in 2 çocuk annesi Kürdistanlı Zozan Büyük’ü sınır dışı etme girişimini protesto etmek için bugün Örebro ilinde bir eylem gerçekleştirildi.

Storatorget Meydanı'nda saat 13.00 sularında düzenlenen eylemde Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada İsveç'in sığınmacı politikası kınandı. İsveç Güvenlik Polisi'nin (Säpo) Türk devletinin istihbarat teşkilatı ile işbirliği yaparak Kürdistanlı devrimci ve yurtseverleri sınır dışı etmek istediği belirtildi.

Zozan Büyük'ün Belçika vatandaşı olduğuna vurgu yapılan eylemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarının sınır dışı edilemeyeceklerine dikkat çekildi.

Eyleme Zozan Büyük'ün 2 ila 4 yaşlarındaki 2 küçük çocuğu ile eşi de katıldı. 5 yıldan beri İsveç'te yaşamını sürdüren Büyük hakkında verilen sınır dışı etme kararının kaldırılması için İsveç Hükümetine girişimde bulunması çağrısı yapıldı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve diğer Kürdistanlı örgütler de, Büyük ve diğer Kürdistanlıların sınır dışı edilmelerini durdurmak için #KurdsAreNotTerrorist hastagıyla uluslararası bir kampanya başlattığını duyurdu. Tüm insan hakları savunucularına kampanyaya destek olmaları çağrısı yaptı.