Özgür Bagok ve iki arkadaşı Darmstadt’ta anıldı

3 Eylül günü Türk devletinin kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen 3 gerilla, Darmstadt’ta anıldı.

Türk devletinin Avaşîn’in Girê Sor alanında kimyasal silah kullanması sonucu 3 Eylül’de şehit düşen Özgür Bagok (Fatma Balıca), Serhildan Mordem (Serdar Dinç) ile Argeş Botan (Hasan Emcür) için Almanya’nın Darmstadt kentinde anma yapıldı.

Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sabah saatlerinden başlayıp 15.00’e kadar  taziye için gelen halkı, Özgür Bagok’un ailesi karşıladı.  

Şehit üç gerilla anısına yapılan saygı duruşunun ardından Özgür Bagok’un dayısı Abdurrahman Varçın aile adına bir konuşma yaptı. Şehit Özgür şahsında tüm özgürlük şehitlerini anan Varçın, onun sadece kendilerinin değil, tüm yurtsever Kürdistanlıların şehidi olduğunu söyledi.

KOMAW adına ise Mürşide Oltan konuştu. On yıllardır özgürlük uğruna büyük bedeller ödediklerini ifade eden Oltan, bugün Kürt halkına yönelik çok kirli ve ahlaksızca bir savaş yürütüldüğünü söyledi ve Türk devletinin kimyasal silah kullanarak savaş ve insanlık suçu işlediğini hatırlattı.

Öncelikle şehit ve gerilla ailelerinin, özgürlük gerillalarını, zindanlarda ve İmralı Adası’nda direnen devrimcileri sahiplenmesi gerektiğini belirten Mürşide Oltan, bugünlere şehitler sayesinde ulaştıklarını kaydetti.

Anma etkinliğinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına da konuşan bir temsilci, gerilla karşısında yenilgi yaşayan Türk devletinin kimyasal silah kullanarak insanlığa karşı suç işlediğini, tüm dünyanın da buna göz yumduğunu vurgulayarak, Kürt halkının direnmeye devam edeceğini söyledi.

Anma, şehitler üzerine hazırlanan sinevizyonun izletilmesi ardından, “Şehîd namirin“, “Bijî berxwedana gerîla“ ve „Bijî Serok Apo“ sloganlarıyla sona erdi.