Özgürlük Nöbeti 603. haftasında: Sürece müdahil olmalıyız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg'da yaklaşık 12 yıldır devam eden nöbeti, yeni haftasında Marsilya grubu devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti”, 603’üncü haftasında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada haftalık nöbetler şeklinde süren eylemi, bu hafta Fransa’nın Marsilya kentinden gelen üç yurtsever devraldı.

Grupta Nihat İldan, Diyadin Gülen ve Taner Karakaya yer alıyor.

Grup adına konuşan Nihat İldan, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun üç yıldır hiçbir haber alamadıkları Abdullah Öcalan’a karşı sorumluluklarını yerine getirmesini, CPT’nin de tekrar İmralı Adası’na gidip görüşme yapmasını ve yaptıkları görüşmelerin sonucunun Kürt halkı başta olmak üzere kamuoyuyla paylaşmasını istedi.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kırmak ve özgürlüğünü sağlamak için tutsakların zindanlarda başlattığı açlık grevlerine ve Barış Annelerinin nöbet eylemlerini selamlıyoruz” diyen İldan, Kürt halkından tutsakları ve Barış Annelerini yalnız bırakmamalarını istedi.

İldan, Avrupa’da yaşayan Kürtlerin de sürece müdahil olarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan tüm eylemlere katılıp sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.