Özgürlük Nöbeti eylemcileri: İşgale karşı ses ver

Özgürlük Nöbeti’ni devralan Rennes grubu, demokrasi, eşitlik ve birlikte yaşamdan yana olan tüm kesimleri tecride ve işgale karşı ses vermeye çağırdı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti sürüyor.

Nöbeti 514. haftasında devralan Fırat Şah, Juliette Gall ve Gökhan Laşer, Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalini kınayarak, gerillanın tarihi direnişini selamladı.

Zap ve Avaşîn direnişlerinde şehit düşen HPG/YJA Star gerillalarını anan Fırat Şah, Kürt halkının KDP’nin ihanetine güçlü tepki vermesi gerektiğini belirtti.  

İşgal saldırılarının tecritle beraber sürdürüldüğünü ifade eden Fırat Şah, “Önder Apo Kürt sorununun çözüm anahtarıdır. Kürtlere karşı savaşla bu sorun çözülemez. Başaramayacaklar” dedi

Fırat Şah, “Başta Kürt halkı olmak üzere demokrasi, eşitlik ve birlikte yaşamdan yana olan tüm kesimlerin tecride, işgale karşı sesini yükseltmesi gerekiyor” diyerek alanlara çıkılması çağrısında bulundu.

Diğer taraftan ise halkın ve sanatçıların nöbet eylemine ziyaretleri de sürüyor.

Gün içerisinde nöbet eylemini ziyaret eden Hunermend Sidar Amed, sözleri ve müziği kendisine ait olan “Êdî Bes e” kilamını seslendirerek, Kürt halkıyla birlikte mücadele mesajı verdi.