Özgürlük Nöbeti’ni Bonn’dan gelen grup devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Bonn kentinden gelen yeni grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti 467’inci haftasında sürüyor.

Her hafta Avrupa yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde, Avrupa kurumlarının (AK, AP, AİHM ve CPT) buluştuğu ortak noktada sürdürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Bonn kentinden gelen dört kişilik grup devraldı. Nöbet eylemini 467’inci haftasında devralan grupta Fadile Ehmed, Fatma Mallanasan, Necmettin Kaçar ve Güler Kaçar yer alıyor.

Grup adına açıklama yapan Fadile Ehmed Kürt halkının 9 yıldır sürdürdüğü tarihsel Özgürlük Nöbeti’nin taleplere dayanmadığını ifade etti. Fadile Ehmed, “Bu eylemle bizler, Türk devletinin Önderliğimize uyguladığı insanlık dışı uygulamalara, Kürt halkını yoksayan, Kürtlere soykırımı dayatan savaş politikasına Avrupa’nın verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürtlere uluslararası komplo düzenlendiğini ifade eden Fadime Ehmed, Kürt halkına yönelik devam eden katliamların, Kürdistan’daki işgalin de uluslararası destekle yürütüldüğüne dikkat çekti.

“Önderliğimiz üzerindeki mutlak tecrit ile halkımıza dönük savaş paralel yürütülüyor” diyen Fadile Ehmed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorunun çözümünde tek muhatap olduğunu vurguladı. Fadile Ehmed, “Savaşla Kürt sorunu çözülemez” diyerek Avrupa’nın sorunun çözümünde tarihsel görevini yerine getirmesini ve Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması konusunda Türkiye’ye baskı uygulaması çağrısında bulundu.

Fadile Ehmed, “Strasbourg’daki eyleme geldiğimde Önderliğimiz fiziki olarak yanımızda değil ama onun varlığını, bilincini hissediyorum. Halkı için bedel veren Rêber Apo ve gerilla için ne yapsak azdır. Önderliğimiz ve gerillamızın Kürt halkı için verdiği mücadeleye cevap olmak hepimizin tarihsel görevidir” dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal girişimlerinin temel nedeninin Kürtleri soykırımından geçirmek olduğunu belirten Fadile Ehmed, “Tüm Kürtler bu kritik süreçte Rêber Apo ve gerillanın tarihsel mücadelesine sahip çıkmak zorundadır. Tarihsel görevimizin bilincinde olup, soykırım ve işgale karşı ulusal birliğin sağlanması için tüm Kürt partilerine baskı uygulamak zorundayız” dedi. Ulusal birlikten yana tavır alamayan her Kürt partisi ve siyasetçnin Kürtlerin katledilmesi ve Kürdistan’ın işgalinin ortağı olacağını sözlerine ekleyen Fadile Ehmed, bu kişi ve partilerin Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacağını da dile getirdi.

Haftanın yedi günü sabah 07.30 ile 16.30 saatleri devam eden Özgürlük Nöbeti’nin bulunduğu alanda ayrıca TJK-E ve KCDK-E’nin “Tecride, soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında 12 Mayıs tarihinde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Dört hafta sürdürülmesi planlanan ve son haftası 31 Mayıs’ta başlayacak oturma eylemini, İsviçre’den gelecek gruplar sürdürecek.