Özgürlük Nöbeti’ni Darmstadt grubu devraldı

Strasbourg’da 10. yılında kararlılıkla devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Darmstadt grubu devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 485. haftasına girdi. Her hafta Avrupa’daki Kürt halkı ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi bu hafta Almanya’nın Darmstadt kentinden gelen yeni bir grup devraldı.
Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden eylemi yeni haftasında devralan grupta Nadir Bingöl, Zekiye Aktaş, Selim Oğan ve Fevzi Özçelik bulunuyor.

'AVRUPA İNSANLIK SUÇUNA KARŞI SESSİZ'

Grup adına bir açıklamada bulunan Nadir Bingöl, Uluslararası Komplo’nun 23. yılına gireceğinin altını çizerek, “Önderliğimizin 23. yıldır esaret altında bulunması bizim için utançtır” dedi.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin hafta sonu düzenlendiği miting sonrasında Fransız polisinin saldırısını kınadıklarını dile getiren Bingöl, Kürt halkı ve dostlarının demokratik ve barışçıl eylemlerine yapılan bu saldırının uluslararası komplonun ortaklarının kimler olduğunu açığa çıkardığını ifade etti.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkına karşı işlediği tüm insanlık suçlarına sessiz kalan bir Avrupa gerçekliğiyle karşı karşıya olduklarını belirten Bingöl, özgürlüğün ancak direnişle sağlanabileceğini söyledi.

“Önder Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmadan ve özgürlüğü sağlanmadan Kürt sorununun çözümü mümkün değildir” diyen Bingöl, Kürtlerin Ortadoğu'da özne olduğu tarihi bir süreç yaşandığını ve Avrupa’nın Kürtlerin taleplerine kulak vermesi gerektiğini belirtti.

Nadir Bingöl, Türk devletinin Kürt halkına dönük katliam girişimlerine, Kürdistan’daki işgaline ve Abdullah Öcalan’a uygulanan işkenceye karşı Kürt halkının sürekli eylemsellik halinde olması gerektiğinin altını çizdi.