Özgürlük Nöbeti’ni Frankfurt’tan grup devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde 461’inci haftasında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Frankfurt kentinden grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla, “Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de başlattığı Özgürlük Nöbeti 461’inci haftasında.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa kurumlarının buluştuğu alanda devam eden ve her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Frankfurt’tan gelen yeni bir grup devraldı.

Bir hafta boyunca hergün saat 07.30 – 16.30 saatleri arasında sürdürülecek olan nöbet eyleminde Necmettin Aydın, Ali Kınay, Hakan Boyraz ve Mecit Elçik yer alıyor.

Grup adına konuşan Necmettin Aydın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin iradesi olduğunu belirterek, Özgürlük Nöbeti’ni tutmakla iradelerine sahip çıktıklarını gösterdiklerini ifade etti. Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkı ve demokrasi isteyen tüm kesimlere uygulanan bir tecrit olduğunu dile getiren Aydın, tecridin kırılması anmalına geldiğini sözlerine ekledi.

“Önderliğimizin özgürleşmesi demek Kürt halkının istediği çözüme ulaşması demektir” diyen Necmettin Aydın, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar Kürt halkının mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tecride karşı suskunluğunu kınadıklarını ifade eden Necmettin Aydın Türk Devleti’nin dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini ve Avrupa kurumlarının suskunlukla bu suça ortak olduğuna dikkat çekti. CPT’nin görevini yerine getirmesi çağrısında bulunan Necmettin Aydın, Kürt halkının siyasi tutsakların tecride karşı sürdürdüğü açlık grevi eylemini sahiplenerek tecridi kıracağını söyledi.