Özgürlük Nöbeti’ni Kiel grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen “Özgürlük Nöbeti”ni 478’inci haftasında Almanya’nın Kiel kentinden gelen grup devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’den bu yana süren “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni, 478’inci haftasında Almanya’nın Kiel kentinden gelen grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle 10 yıldır devam eden “Özgürlük Nöbeti”ni Almanya’nın Kiel kentinden gelen Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) aktivistleri devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla yapılan ve her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları tarafından sürdürülen eylemi yeni haftasında, Almanya’nın Kiel kentinden DKTM aktivistleri Meryem Qamişlo, Rojin Hesekê, Bedia Demir, Renas Zerya ve Mahmut Rojava devraldı.

Grup adına konuşan Meryem Qamişlo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkına dönük katliam ve Kürdistan’daki işgaş anlamına geldiğini ifade ederek Uluslararası Komplo’nun ortağı olan ve tecridin devam ettirilmesinde suskunluğunu koruyan Avrupa ülkelerini kınadıklarını belirtti.

Bu tarihi eylemle Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının iradesi olduğunun altını çizdiklerini belirten Qamişlo, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yolla çözümün tek yolunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu belirtti.

Türk devletinin Şengal’de işlediği katliamları kınadıklarını ifade eden Meryem Qamişlo, KDP ortaklığı ve işbirliğinde gelişen saldırıların hesabını Kürt kadınlarının soracağını ifade etti.

Kürt halkının baskı, katliam ve zorunlu göçle mücadelesinden vazgeçmeyeceğini dile getiren Meryem Qamişlo, Kürt halkının bulunduğu her heryerde ayağa kalkacağında şüphelerinin olmadığını söyledi.