Özgürlük Nöbeti’ni PYD devraldı: Önderliğin özgürlüğüne kadar direneceğiz

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle devam eden nöbet eylemini 556. haftasında PYD üyeleri devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 556. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, PYD üyeleri devraldı.

Grupta Daxil Brahim, Ehmed Bavê Omer ile Serwer Mihemed yer alıyor.

ÖZGÜRLÜĞE KADAR DURMAYACAĞIZ

Grup adına konuşan Daxil Brahim, PYD adına 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu kınadıklarını belirtti. Kürt Halk Önderi’ne yönelik geliştirilen komplonun, onun şahsında Kürt halkına yapıldığını ifade eden Brahim şöyle devam etti: “Bu komployu gerçekleştiren uluslararası güçler amacına ulaşamadı. Onlar Kürt halkının 1-2 direndikten sonra pes edeceğini düşünüyorlardı. Kürt halkının 24 yıl direneceğini, her 15 Şubat’ta komployu kınayacaklarını bilmiyorlardı. Bilmiyorlardı 60’tan fazla kişinin Önderlikleri için kendi bedenlerini ateşe verip şehit düşeceğini. Ve bilmiyorlardı 25 Haziran 2012’den beri Kürtler bu değersiz kurumların; CPT, Avrupa Konseyi’nin karşısında Önderlik Nöbeti’ni her hafta sürdüreceklerini.  Onların amacı Önderliği yalnız bırakmak, Kürt halkını iradesiz bırakmaktı. Ancak ne Önderlik yalnız kaldı ne de Kürt halkı yalnız kaldı. Önderlik özgür oluncaya kadar hep direneceğiz, asla geri adım atmayacağız, durmayacağız. Önderlik özgürlüğüne kavuşmadığı sürece Kürt halkı özgürlüğüne kavuşamaz.”

YARINI ORUÇ TUTARAK KARŞILAYALIM

Yarın Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü olduğunu hatırlatan Brahim, “Komployu kınıyoruz. Halkımız bu günü oruç tutarak karşılasın. Biz de bu günü oruç tutarak karşılayacağız” dedi.

HERKES HEYVA SOR İLE İLİŞKİ İÇİNDE HALKINA YARDIM ETSİN

Grup sözcüsü Daxil Brahim, Kurdistan’da yaşanan deprem nedeniyle çok üzüntülü olduklarını da ifade ederek, duygu ve mesajlarını paylaştı: “Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Halkımızın Heyva Sor’un kampanyasına katılmalarını bekliyoruz. Herkes bulunduğu bölgede Heyva Sor ile ilişkiye geçip halkımıza yardım etsin. Biz kendi halkımıza yardım etmezsek Türk devleti bugüne kadar etmediği gibi bugünden sonra da yardım etmez. Halkımıza çağrımız, kendi halkına elini uzatmasıdır.”