Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

‘Özgürlük Nöbeti’ni SMJÊ aktivistleri devraldı-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 10 yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni SMJÊ aktivistleri devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebiyle başlatılan “Özgürlük Nöbeti”ni Êzidi Kadın Meclisleri Çatı Örgütü (SMJÊ) aktivistleri devraldı.

“Özgürlük Nöbeti” Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada 479’uncu haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü ve Kürt halkının Avrupa’da yürüttüğü en uzun eylem olan nöbet eylemini yeni haftasında SMJÊ aktivistleri Bedia Emin, Zübeyde Xebat, Binevş Şengal ve Xezne Xalit devraldı.

Grup adına ANF’ye konuşan Bedia Emin, işgalci Türk devletinin 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde Şengal’e yönelik hava saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Saldırıda katledilenlerin anılarını ve mücadelelerini Şengal’i demokratik konfederal statüyle taçlandırarak zafere ulaştıracaklarını dile getiren Bedia Emin, Türk devleti ve işbirlikçilerin Êzidî toplumunun özgür yaşam talebine ket vuramayacaklarını belirtti.

Türk devletinin işbirlikçi KDP ile Şengal’i işgal etmeye çalıştığını sözlerine ekleyen Bedia Emin, Kürt sorununun savaşla değil ancak barışçıl yollarla çözülebileceğini ifade etti. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözüm muhatabının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğuna dikkat çeken Bedia Emin, “Önder Apo’nun özgürlüğü bu açıdan önemlidir” dedi.

Kürt halkının 10 yıldır Avrupa kurumlarının yanıbaşında “Önderimiz irademizdir” şiarıyla eylemde olduğunu, fakat Avrupa’nın Türk devletinin Kürt halkı ve önderliğine yönelik işlediği insanlık suçlarına karşı sessizliğini koruduğunu söyleyen Bedia Emin, “Ekonomik çıkarlarına Kürt halkını, demokrasiyi ve insan haklarını peşkeş çeken Avrupa ülkelerini protesto ediyoruz” dedi.

Kürt halkının mücadelesinden vazgeçemeyeceğini vurgulayan Bedia Emin, “Önderliğimizi, halkımızı özgürleştirinceye kadar mücadelemiz sona ermeyecek” dedi.