Özgürlük Yürüyüşçüleri Strasbourg’da buluştu, AK’ye yürüdü

Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm hamlesi kapsamında Almanya, Fransa ve İsviçre’den yola çıkan Özgürlük Yürüyüşçüleri, Strasbourg’da buluşarak Avrupa Konseyi’ne yürüdü.

22 Ocak’ta Fransa’da başlayan Paris Yürüyüşü, 11 Şubat’ta Basel’den başlayan Enternasyonalist Yürüyüş ve 9 Şubat’ta Almanya Mannheim’de başlayan Özgürlük Yolculuğu yürüyüşçüleri, bugün sabah saatlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde buluştu.

15 Şubat Komplosunun Kürt halkının soykırım günü olarak değerlendiren yürüyüşçüler, komployu protesto etmek amacıyla güne oruç tutarak başladı.

Büyük bir katılım ile gerçekleşen buluşma Strasbourg sokaklarında yankı yaratan bir yürüyüşe döndü.

Gençler, komployu ve tecridi protesto etmek amacıyla Avrupa Konseyi binasına doğru yürüdü.

Avrupa ve diğer basın yayınlarının yakından takip ettiği yürüyüş, yaklaşık 10 km ardında Avrupa Konseyi önüne ulaştı. Yürüyüş sırasında Türk devleti ve işbirliği yapan Avrupa hükümetlerini kınayan sloganlar atıldı.

Yürüyüşçüler sık sık "Bijî Serok Apo", "Abdullah Öcalan'a özgürlük", "PKK halktır, halk burada" ve "Kürt sorununa çözüm" şeklinde sloganlar attı. 

Bu yürüyüş ardından 16 Şubat günü sabah saatlerinde bir konferans düzenlenecek. Aynı gün akşam saatlerinde ise otobüslerle Almanya Köln kentine doğru harekete geçecekler.

Üç kol, başlangıç noktalarından Strasbourg’a kadar yürüyüş boyunca uğradıkları kentlerde belediye ve sivil toplum örgütlerine birçok diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.

Kürt halkından Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere 100 bin kart kampanyasına destek için 1000’e yakın kart gönderdiler. Üç yürüyüş kolunda on binlerce bildiri dağıtıldı.

17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilecek uluslararası komployu protesto Kürt sorununa çözüm yürüyüş ve mitingine çağrılar yapıldı.